5. elokuuta 2012

PekoniosteritPekoniin käärittyjä ostereita miedosti valkosipulilla maustetussa öljyssä paahdettuina.

Olen hyvin tykästynyt espanjalaistyyliseen naposteluun, tapaksiin, joita voisin voileipien lisäksi syödä koko ajan. Muu perhe ei vain ole tänä vieläkään suostunut, puolisini on luvannut että saan kehitellä koko viikonlopulle vaikkapa vain pieninä herkullisia naposteltavia herkkupaloja, joten valmistamalla massiivisen määrän pienen pieniä herkkupaloja ja cocktailpaloja ka kanapeita voi säästyä koko viikon lopun ruoanlaitolta. Tätä herkkuviikonloppua en toistaiseksi vielä ole ajan puutteesta saanut toteutettua, mutta etsin edelleen mitä herkkuja siihen sisällyttäisin ja tässä on hyvä esimerkki. Pekoniin käärityt osterit, helppoa ja vaivatonta naposteltavaa. Ja jos haluat haasteita voi titse riimiruolata ja kylmäsavustaa oman pekonisi joka porsaan kyljestä tai villisian kyljestä seuraamalla reseptiäni.

Pekoniosterit pannulla
Käytin tähän tuoreita ostereita jotka ensin höyrytin kypsiksi, ja laiskana emäntänä säästyin osterien avaamiselta. Tämän jälkeen käärin osterit pekoniviipaleeseen ja paistoin ne kuumalla pannulla. Osterin käsittelyn suhteen sinun kannattaa lukea tekstini perinteiset osterit sekä chiliosterit, jotka muuten myös sopivat tapaksina.

Nämä pekoniosterit voit tietenkin myös grillata kuumalla hiilloksella, jolloin ne saavat kivan savuisen maun. Pannulla paistaen ne vaan saavat helposti lisäsyvyyttä käyttämättä valkosipulilla maustettua öljyä. Tämän öljyn maustat itse kuorimalla valkosipulinkynnen ja painamalla sen lyttyyn veitsen lappeella leikkuulautaa vasten, lisää tämän jälkeen lytätty valkosipulinkynsi pannulla öljyn kanssa ja paista pekoniosterit siinä. Tällä tavalla saat helposti vienon valkosipulivivahteen ostereihin. Voit tähän myös käyttää tuoreitten osterien sijaan säilykeostereita, esimerkiksi savustetut osterit käyvät tähän erittäin hyvin ja saat samalla savunmakua niitä grillaamatta.

Pekoniin käärityt osterit
Pekoni kääritään osterien ympäri, noin puolikas pekoniviipale osteria kohden riittää, ja pekoni kiinnitetään osteriin cocktailtikulla. Nämä cocktailtikut ovat myös hyvänä apuna kun ostereita napostelee pitkin iltaa jonkun cocktailin kera, tai miksei sangrian tai juhlaboolin kanssa.

Osterien menekki riippuu vähän siitä miten paljon muuta samanaikaista tarjottavaa sinulla on, mutta arvioisin että jos sinulla on tapaksia suupalana alkupalan sijasta, tarvitset noin kaksi pekoniin käärittyä osteria jokaista ruokailijaa kohden. Yhdessä pekonipaketissa on noin 7-8 pekoniviipaletta joten ne riittävät 14-16 osterin käärimiseen. Viimeistele pekoniosterit tarjottimelle, tai annokseen lautasella, tuoreella rakuuna tai basilikasilpulla.

Pekoniosterien lisäksi voit myös tarjoilla graavihärkäänektariinilla, pieniä tomaattimunakkaita, pieniä parsabruchettoja tai bocadilloja, kuten niiden nimi olisi espanjaksi, lohitahnakanapeita sekä vegaaneille sopivaa grillattua munakoisoa ja grillattua kesäkurpitsaa nyt mainitakseni joitain varteen otettavia ja herkullisia suupaloja jotka sopivat juhliin seisovan pöydän tarjontaan. Tällä reseptillä saat kaksi pekoniosterin neljälle ja jos tarjontaa on enemmän voit laskea vain yhden, puolitoista osteria jokaista ruokailijaa kohden kun tarjolla muitakin herkkuja.

Pekoniosterit
8 osteria
 tuoretta rakuunaa tai basilikaa
musta pippuria
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä paistamiseen

Huutele basilika, tai rakuuna jos sitä käytät, ja anna sen kuivahtaa puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Avaa tuoreet osterit ja höyrytä ne kypsiksi kannen alla höyryttimessä. Osterit ovat kypsiä noin viidessä minuutissa, tiedät että osterit ovat kypsiä kun ne avaavat kuorensa. Irrota osterit kuoristaan ja leikkaa pekoniviipaleet kahteen osaan. Kääri puolikas pekonin viipale jokaisen yksittäisen osterin ympärille ja kiinnitä pekoni osteriin cocktailtikulla. Kuori valkosipulinkynsi ja litistä se leikkuulautaa vasten veitsen lappeella. Lämmitä pannu ja lisää sille loraus öljyä ja litistetty valkosipuli. Lisää pannulle myös osterit ja paista ne kauniin ruskeiksi. Käännä ostereita pannulla paistamisen aikana jotta ne saavat kauniin ruskean paahtuneen värin joka puolelta. Suikaloin rakuuna, tai basilika, hienosti ja sirottele sitä ja vasta rouhittua mustapippuria pekoniosterien päälle. Tarjoile heti kuumana, tai anna niiden jäähtyä haaleiksi ne maistuvat hyville myös jäähtyneinä joten niiden tarjoilemisella ei ole kiirettä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...