14. elokuuta 2012

Kantarellipaistos lehtikaalillaKeltavahveroita, metsän kimmeltävää keltaista kultaa, tai kantarelleja, paistettuna tuoreen lehtikaalin ja mehevien häränlihan suikaleiden kanssa pelkistetyin mauin, nopea pieni arkiruoka jonka saat nopeasti töiden jälkeen pöytään.

Ruoka pannulla paistumassa
Olen tänään kirjoittanut Herkkusuun lautasella ruokablogia aika tasan päivälleen kaksi ja puoli vuotta ja tämä kantarellipaistos viherkaalilla on 700. kirjoitukseni. Tämä tarkoittaa sitä että ylitän edelleen tavoitteeni kirjoittaa joka toinen päivä. Blogissa on käynyt 393.000 kävijää joista 27.000 kävi viimeisen kuukauden aikana.

Suuri kiitos teille kaikille lukijoille! Nämä huimat koko ajan kasvavat lukijamäärät kannustavat minua entisestään jatkamaan kirjoittamaan, joten tervetuloa taas takaisin blogiini lukemaan maukkaasta ruoasta ja sen valmistuksesta.

Mutta takaisin niihin tuoreisiin kantarelleihin ja lehtikaaliin. Ruoan valmistuksen vaikein osa on raaka-aineiden pilkkominen jonka jälkeen ne vain paistetaan halutun kypsiksi. Sieninä voit käyttää tuoreita juuri kerättyjä kantarelleja, tai pakastettuja jota olet jo nopeasti paistanut ennen pakastamista. Pakastekantarellit voit lisätä suoraan pannulle sulamaan miedolle lämmölle jollei niitä ole jo sulatettuna. 

Sipulina käytin tähän uuden sadon tuoretta punasipulia josta pidän erittäin paljon, punasipuli on juuri nyt parhaimmillaan. Sienet ja sipulin voi paahtaa tummiksi ja karamellisoituneiksi, häränlihasuikaleet voi jättää punertaviksi sisältä tai paistaa kypsiksi jos niin haluaa ja lehtikaalia paistetaan vain kunnes se on saanut hieman väriä pintaan ja reunoihin ja on pehmennyt.

Tuoretta lehtikaalia
Lehtirkaali on usein vain ruoka-annosten viimeistelyyn ja koristeluun käytetty kaali, vihreä kurttureunalehtinen kirkkaan vihreä kaali, joka maistuu aivan samalle kuin tavallinen valkokaali, tai savoijinkaali ja ne ovatkin kaikki samaa lajiketta mutta a vain sen eri muotoja jotka ovat jalostuksen aikana saatu esille ja korostumaan. 

Lehtikaalin vihreä väri sointuu hyvin yhteen paahtuneiden keltavahveroiden kanssa, mutta voit korvata lehtikaalin sen puutteessa sekä jo mainitsemallani kurttukaalilla sekä valkokaalilla, varsinkin tuoreella uuden sadon kaalilla, joka vielä on talvikaalia vihreämpää, tästä ruoasta tulee herkullista. Tuoreesta uudesta kaalista voit myös valmistaa kaalilaatikkoa vähän uudella tavalla.

Suikaloitua häränlihaa
Suikaloi itse liha jotta tiedät mitä lihaa ruokaasi käytät ja käytä vain hätätapauksessa kaupan valmiiksi leikattuja suikaleita. Saman ruoan voit myös valmistaa käyttämällä tofusuikaleita häränlihasuikaleiden sijaan, jolloin ruoka sopii myös vegaaneille. Tofun voit helposti itse valmistaa seuraamalla reseptinä tofua ja soijamaitoa

Laktoosiahan ruoka ei sisällä ollenkaan joten se sopii myös laktoosille herkille jollet sitten käytä voita paistamiseen, ja tämä ruoka sopii myös keliakioille koska se ei sisällä myöskään gluteenia. 

Tämä ruoka on hyvin pelkistetysti maustettu jotta sekä keltavahveroiden että viherkaalin omat hienostuneet maut tulisivat oikeuksiinsa eikä ne hukkuisi vahvempien ja voimakkaampien makujen alle.Tällä reseptillä saat nopean wokkityylisen arkiruoan jonka voit joko tarjoilla sinällään, jolloin se sopii myös karppaajille, tai uusien keitettyjen perunoiden tai keitetyn villiriisin kanssa. 

Paistettuja kantarelleja viherkaalilla
400 g häränlihaa
400 g kantarelleja
500 g tuoretta lehtikaalia
2 punasipulia
suolaa
mustapippuria
tuoretta persiljaa viimeistelyyn

Huuhtele lehtikaali ja persilja ja anna niiden kuivua kokonaan. Puhdista tuoreet sienet ja harjaa ne huolellisesti. Kuori sipuleista uloin kuorikerros ja suikaloi ne, käytä myös sipulin vihreä varsi ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Suikaloi häränliha ohuiksi puolen sentin leveiksi pitkiksi nauhoiksi. Kuumenna iso paistinpannu tai wokki. Lorauta pannuun öljyä ja lisää lihasuikaleet. Ruskista lihaa aika ajoin sekoittaen kunnes se on saanut tasaisen pintavärin. Ota liha sivuun lautasella tai kulhoon. Lisää pannulle öljyä jos se sitä tarvitsee ja kaada nyt kuumalla pannulla sienet sekä sipuli. Ruskista sieniä sipulin kanssa kuumalla kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Lisää nyt lihasuikaleet takaisin pannulle ja anna sekä lihan että sienien saada paahtunutta väriä reunoihin. Leikkaa lehtikaali noin sentin leveiksi pitkiksi nauhoiksi ja lisää kaali pannulle. Paista sekoittaen kunnes lehtikaali on nuutunut pehmeäksi ja taipuisaksi. Tähän riittää pari, korkeintaan viitisen minuuttia.  Mausta ruoka suolalla ja mustalla pippurilla oman makusi mukaan ja tarjoile ruoka heti lämpimänä keitetyn villiriisin tai keitettyjen uusien perunoiden kera.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...