28. elokuuta 2012

Paistettu lohi uusilla perunoillaUusia perunoita ja paistettua lohta salaatin kanssa, tässä hyvä tapa syödä kalaa kerran viikossa. Kevyt ja nopea perinteinen kalaruoka mutta uudessa olomuodossa.
Paistettu lohi keitetyillä perunoilla ei kuulosta mitenkään innostavalta, mutta kun lohen leikkaa kuutioiksi ja asettelee kauniisti lautasella salaatinlehtiä kanssa perunoiden lomaan ja viimeistelee voisulalla on asian aivan toinen. Pidän rapeasta lohesta vaikka ravintoloissa se jätetään mielestäni puoliraa’aksi, no ei nyt ihan, vaan sen annetaan kypsyä loppuun lämpimällä lautasella mutta pinnalta rapeaksi paistettu lohi on herkkua, ja uusille perunoille ei moni asia vedä vertoja.

Lohikuutiot pannulla
Perunat harjattiin vain ja keitettiin kypsiksi miedosti suolatussa vedessä, lohi paistettiin tuoreella basilikalla maustetussa voissa jota lusikoitiin annosten päälle ja annokset viimeisteltiin salaatilla ja mustan Nigellan siemenillä jotka miedosti maistuvat sipulille. Voiko arkiruoka olla nopeampaa ja vaikka se kuitenkin näyttää hyvälle. 

Voit myös tässä hyödyntää tähteeksi jääneitä uusia perunoita jotka paistuvat herkullisiksi ja rapeiksi lohen paistorasvassa, muista vain pitää lohta lämpimänä jos valitse paistaa perunat. Tällä reseptillä saat tuttuun tapaa lämpimän ruoan neljän hengen perheelle.

Lohta uusilla perunoilla

400 g lohta
400 g uusia perunoita
10 tuoretta basilikan lehteä
2-3 rkl voita tai öljyä paistamiseensuolaa
valkopippuria
suolaa
Lisäksi:
1 nippu viinisuolaheinää
1 nippu villirucolaa
1 rkl vaaleaa balsamietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
Viimeistelyyn:
1-2 rkl mustan Nigellan siemeniä

Ota lohi ulos jääkaapista temperoitumaan noin puoleksi tunniksi ennen sen kypsennystä. Huuhtele basilikalehdet huolellisesti ja anna niiden kuivua kokonaan jottei ne ole kosteita kun panet ne pannulle. Huuhtele salaatti ja anna niiden kuivahtaa tai linkoa ne salaattilingossa. Harjaa uudet perunat huolellisesti kuoristaan. Lisää uudet perunat kiehuvaan veteen ja niiden kiehua kypsiksi. Leikkaa lohi tasakokoisiksi kuutioiksi, mausta suolalla ja valkopippurilla. Lämmitä pannu kuumaksi ja sulata sillä voi. Lisää pannulle basilikanlehdet ja nosta ne ylös talouspaperille odottamaan kun ne ovat kurtistuneet kokoon. Valuta kypsät perunat keitinvedestä ja anna niiden höyryyntyä kuiviksi lämpimässä kattilassa. Lisää lohikuutiot pannulle ja ruskista ne joka puolelta kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Mittaa kulhoon etikka ja öljy ja mausta ripauksella suolaa sekä pippuria, lisää salaatinlehdet ja sekoita kunnolla. Asettele lohikuutiot lämpimille lautasille ja asettele perunoita kuutioiden väleihin. Ripottele sinne tänne lautasella salaatinlehtiä ja asettele paistettuja basilikalehtiä lohikuutioiden päälle. Lusikoin paistinpannusta paistinrasvaa ohuena norona annosten päälle ja viimeistele ne ripottelemalla Nigellan siemeniä annosten päälle. Tarjoile annokset heti oitis kuumana.

Viinisuositus:Rawson’s Retreat Riesling valkoviini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...