9. maaliskuuta 2011

Punapaprika ja valkosipulisalaatti


Värikäs lisukesalaatti paprikasta ja Rucolasta avokadon kera. Rapeita paahdettuja kurpitsan siemeniä, kauniin vihreätä pippurista Rucolaa ja lempeää pehmeätä avokadoa makeassa mansikkabasilikasiirapilla maustetussa kastikkeessa.

Laskeskelin tässä huvikseni montako ruoanlaittoa käsittelevää ohjelmaa televisoista tulee, ja sain huiman luvun 67 viikossa. Tämä oli tarjonta noin vain nopeasti laskettuna ja vain maksuttomien kanavien tarjonta. Suuri osa näitä ohjelmia oli uusintaa jo omasta itsestään, siis samaa ohjelmaa näytetään enemmän kuin kerran viikossa, ja jätin laskematta kaikki ohjelmat jotka eivät puhtaasti ole mitään ruoanlaitto ohjelmia kuten Strömsö ja muut ns. Lifestyle-ohjelmat. Luku on kuitenkin huima ja mietin onko tälle ihan oikeasti tarvetta, kun suurimalla osalla ihmisistä jo on tallentava digiboksi, ja suurimman osan ohjelmista voi myös katsoa netistä jälkikäteen.

Totean kuitenkin että nyt näin kevät talvesta alkaa jo pahasti tehdä mieli kesän herkkuja, ja onneksi kaupan salaatit ja yrtit eivät enää ole niin onnettoman nuupahtaneen näköisiä joten niistä saa jo värikkään ja terveellisen salaatin. Herneenversoja saa kaupasta, jollet itse niitä idätä, löytyvät samasta paikasta kuin Rucola vihannesosastolta. Mansikkaviinietikan puutteessa voit korvata sen vadelmaetikalla, tai vaalealla Balsamiviinietikalla hätätapauksessa. Salaatin voi hyvin tarjoilla joko alkuruokana omana itsenään vain rapean ranskanleivän kera tai lounaaksi kylmän keitetyn lohen kanssa kuten me sen alun perin söimme. Alkuruokana salaatti riittää noin kuudelle, mutta jos tarjoilet sen lounaaksi lohen kanssa tästä riittää vain neljälle syöjälle. Savulohikin sopisi hyvin salaatin kanssa syötäväksi. Kurpitsan siemeniä saa kaupasta kuorittuina, ja voit paahtaa ja maustaa ne ennen salaattiin lisäämistä.

Punapaprika ja valkosipulisalaatti
1 punainen paprika
1 tomaatti
1 pieni punasipulia
3 valkosipulin kynttä
1 nippu Rucolaa
1 nippu herneenversoja
1 avokado
paahdettuja kurpitsan siemeniä
mustaa pippuria
merisuolaa

Salaattikastike:
1 rkl mansikkaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
2 tl basilikasiirappia

Aloita sekoittamalla salaatin kastike, vispaa kulhossa yhteen viinietikka, öljy ja siirappi. Kuori valkosipulin kynnet ja sipuli. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja valkosipulin kynnet ohuiksi viipaleiksi. Sekoita valkosipuli ja sipuli salaatin kastikkeeseen ja anna niiden kypsyä siinä kymmenisen minuuttia. Pese vihannekset hyvin ja huuhtele Rucola huolella. Pane lävikköön jotta kaikki vesi valuu pois ja vihannekset kuivahtavat hieman. Halkaise avokado ja poista siitä sen siemen ja kuori se. Paloittele avokado parin sentin kokoisiksi kuutioiksi ja lisää ne heti kulhoon kastikkeen sekaan varovasti sekoittaen. Näin avokado ei tummu ja sen kaunis vihreä väri säilyy. Leikkaa paprikan päästä sen varsi päästä viipale ja poista sen siemenkota. Leikkaa paprika ohuiksi renkaiksi. Halkaise tomaatti ja leikkaa se lohkoiksi jotka leikkaat kahteen osaa. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja mausta salaatti merisuolalla ja juuri rouhitulla mustalla pippurilla ja ripottele paahdettuja kurpitsan siemeniä päälle.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...