16. heinäkuuta 2010

Mansikka-basilikasiirappi


Mansikkasiirappia, tuoreella basilikalla maustettua mansikasta valmistettua makeaa maustesiirappia. Mansikkaista siirappia jälkiruokiin, leivonnaisiin sekä juomiin.

Samalla kun tekee mansikkahilloa ja mehua voi tehdä muutakin kivaa, kuten basilika mansikka siirappia joka on ihanaa jälkiruokien kanssa kuten esimerkiksi vohveleiden tai lettujen kanssa. Aivan tavallinen vaniljajäätelökin maistuu hienostuneemmalta basilika-siirapin kanssa. 

Tämä voi kuulostaa kummalliselta yhdistelmältä mutta mansikat ja basilika sopivat oivallisesti yhteen, ”a marriage made in heaven” kuten Englannissa sanottaisiin. Valmistan tätä siirappia joka kesä jonkun pullon, se on kiva tuliainen tai joululahja ystävälle joka pitää ruoasta, ruoanlaitosta ja makeasta.

Mansikkasiirappi

1 l mansikkamehua
1 dl tummaa Balsamietikkaa
4 dl sokeria
basilikan lehtiä ja varsia

Leikkaa basilika pieneksi ja keitä sitä 15 minuuttia mansikka mehussa. Siivilöi yrtit pois ja lisää mehun sekaan viinietikka. Anna kiehua puolisen tuntia ja kuori pinnalta vaahto pois. Pullota ja tarjoile esimerkiksi jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...