23. heinäkuuta 2010

Timjaminen punajuurisalaatti


Punajuurisalaatti timjamilla maustetulla majoneesikastikkeella. Tuoreella timjamilla maustettua punajuurta majoneesekastikkeessa, helppo ja nopea moneen muuntuva lisukesalaatti sekä lämpimille että kylmille ruoille juhliin.

Punajuurisalaattia löytyy valmiina kaupasta monen tuottajan toimesta mutta ne eivät mikään mitenkään vedä vertoja tälle kotitekoiselle punajuuri-salaatille. Maku sen kun vain tiivistyy mitä kauemmin salaatti saa maustua jääkaapissa ja salaatti pääsee vasta oikeuksiinsa parin päivän jälkeen. Kaikista parasta on jos valmistat myös maustepunajuuret itse.

Timjaminen punajuurisalaatti
½-1 dl majoneesia
valkosipulin kynsi
suolaa
valkopippuria
pari oksaa tuoretta timjamia

Valuta punajuurien liemi pois ja suikaloi punajuuri pieneksi. Silppua valkosipuli ja riivi timjamin osista lehdet pois. Sekoita punajuurien sekaan majoneesi ja mausteet. Anna maustua pari tuntia jääkaapin viileässä. Tämä on mainio lisuke kylmän lihan kanssa tai voileipäkakkuun täytteeksi. Samalla periaatteella voit myös tehdä suolakurkuista pikkelssiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...