25. heinäkuuta 2010

Graavihärkää ja nektariinia


Riimihärkää nektariineilla tapaksena tai alkupalana kokkareihin sromin syötäväksi. Riimisuolattua nautaa, tuoreita nektariineja ja ihanaa sinappikastiketta. Herkullinen pieni cocktailpala mutta se sopii oivallisesti myös alkuruokana.

Kannattaa hyödyntää tuoreet sesonki hedelmät, tässä olen yhdistänyt suolasta graavihärkää ja makeita nektariineja alkuruoaksi tai naposteltavaksi. Tässä voisi myös käyttää samalla tavalla graavattua hevosen lihaa sille joka uskaltaa sitä kokeilla, hevosen liha graavataan samalla tavalla kuten härän lihakin.

Nektariinia riimihärällä

tuoreita nektariineja
tuoreita basilikan lehtiä
mustaa pippuria

Leikkaa graavatusta häränlihasta ohuita viipaleita, niin ohuita kuin vain suinkin, melkein läpikuultavia. Leikkaa kypsät nektariinit puoliksi, poista kivet ja leikkaa hedelmät lohkoiksi. Kiedo jokaisen lohkon ympärille viipale härän lihaa, lusikoin hieman sinappikastiketta päälle ja koristele basilikan lehdillä ja rouhitulla mustalla pippurilla. Tarjoile joko alkuruokana tai osana ruoista seisovassa pöydässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...