30. heinäkuuta 2010

Vesikrassi ja retiisisalaatti grillatun lihan lisukkeeksi


Vesikarassisalaatti retiiseillä, nopea lisukesalaatti tai lounas grillatun kanan kanssa.

Vesikrassia on juuri tulokas kauppojen salaatti ja yrttivalikoimaan, josta olen erittäin iloinen. Kymmenen vuotta sitten täältä Suomesta löytyi vain vihanneskrassia ituina, mikä sekin ihan hyvää. Vesikrassi on sukua muun muassa sinapille ja sen maku on hieman kitkerä, vähän samantyyppinen kuten Rucola. Salaattiin voi hyvin sekoittaa eri salaatteja, kuten esimerkiksi punaista Salanovaa, Tammenlehti- ja Romaine-salaattia.

Vesikrassisalaatti retiiseillä

1 ruukku salaattia
1 nippu retiisejä
1 nippu vesikrassia
2 tomaattia
10 cm purjosipulia
½ nippu tuoretta korianteria
10 cm kurkkua

Sinappinen sitruunavinaigrette

2 rkl sitruunamehua
4 rkl oliiviöljyä
Dijonsinappia
suolaa
valkopippuria
korianteria

Pese vihannekset hyvin ja huuhtele salaatinlehdet. Leikkaa kurkusta pala jonka puolitat pituus suunnassa enne kuin leikkaat siitä ohuita viipaleita. Halkaise tomaatti ja leikkaa se lohkoiksi. Leikkaa purjosipulista ohuita renkaita ja halkaise retiisit pituus suunnassa. Leikkaa kananrinnasta ohuita suikaleita. Kokoa annokset lautasille jokaiselle syöjälle oma rakentaen annosta salaatilla alhaalla ja lisäten muut ainekset, kanan päällimmäiseksi. Tee Vinaigrette sitruunan mehusta, Dijon-sinapista ja oliiviöljystä. Mausta kastike suolalla ja pippurilla ja lusikoi kastiketta annosten päälle. Koristele salaatti korianterilla ja tarjoile rapean ranskan leivän kanssa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...