LähiruokaaLähiruokaa Pirkanmaalla Tampereen läheisyydestä kahden sadan kilometrin säteellä. Koska Suomessa ei toistaiseksi vielä ole määritelmää sille mitä lähiruoka on, olen sen itse omalla kohdallani määritellyt. Lähiruoka on minulle ruokaa joka oli tuotettu 250 kilometrin säteellä Tampereelta koska kaikkia tuotteita ei ole löytynyt tarpeeksi läheltä.

Suosin tuotteita joka tuote on tuotettu kyseisellä tilalla eikä niitä ole kuljetettu pitkiä matkoja sitä teurastaessa tai jalostaessa. Paras ruoka on se joka on viljelty paikanpäällä, tai kun on kyseessä liha tms, se on saanut kasvaa rauhassa ja samassa paikassa päättänyt päivänsä. Kyseistä lähiruoka ei myöskään ole tuotettu isoissa tehdasmaisissalaitoksissa, vaan suosin pienviljelijöitä ja pientuottajia jotka käsin valmistavat tai tuottavat ruokaa tai herkkuja. Etsin aktiivisti lisää pientuottajia lähistöltä lähiruoan saralta, joten jos olet pientuottaja ja toimit parin sadan kilometrin säteellä Tampereelta, ota rohkeasti yhteyttä yhteystiedoissa mainittuun sähköpostiin.


Karhen villisika


Ryhdy villisian omistajaksi ja pidä oma villisika täyshoidossa Karhen villisikatarhassa Ylöjärven Viljakkalassa. Villisian porsas kasvaa täysihoidossa omassa laumassa emänsä kanssa villisikafarmilla.

Farmilla villisika lopetetaan noin vuoden ikäisenä siellä missä se on elänytkin eikä sille aiheudu turhaa stressiä teurastamoon kuljetuksissa. Farmilla on tilat villisian lihat jatkokäsittelyyn ja jotka ovat vuokrattavissa villisian omistajille.

Karhen villisika sijaitsee noin 40 kilometria Kuruun päin Tampereelta. Karhen villisika löytyy myös Facebookista.


Kukkamäen kuttutila

Kukkamäen kuttutila on vuonna 2011 aloittanut kutunmaitoon ja sen tuoretuotteiden jalostukseen erikoistunut maitotila. Tilan emäntä valmistaa käsityönä tuorejuustoa joista löytyy sekä maustamaton, valkosipulilla maustettu sekä nyt tämän kesän uutuutena savustettu kutun tuorejuusto.

Valikoimassa on myös kutunmaidosta valmistettu Ricotta juusto sekä ihana toffee-fudge makeinen. Tilalla ei vielä toistaiseksi ole varsinaista tilamyyntiä mutta tuotteista saa ostettua sopimuksen mukaan suoraan tilalta paikan päältä.

Kesäaikana Kukkamäen kuttutilan tuotteita löytyy myös myynnissä Yrjölän marjatilan tilamyymälässä Puimasuulista. Syksyisin Kukkameältä on mahdollisuus sopimuksen mukaan ostaa kilin lihaa kun kesän kilipukit menevät teuraalle.

Kukkamäen kuttutila sijaitsee noin 30 km Tampereelta Vaasaan päin Hämeenkyrössä.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...