23. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen 2016 viinisuositukset




Cabeca de Toiro Reserva 2011

Portugalilainen rubiininpunainen joka vivahtaa violettiin.
Pyöreän ja pehmeän makuinen marjainen punaviini jossa mm karhunvatukkaa mutta myös kaakaon tai tumman suklaan vivahteet. Viini on valmistettu puolet ja puolet Touriga Nacional ja Castelao rypäleistä, se on ivan tanniininen ja siinä on kypsää karpaloa ja kirsikkaa. 

Mausteisen sävynsä ja tammisuutensa se on saanut kun sitä on kypsytetty yhdeksän kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä ja hedelmäisyytensä ja vienon tammisuuden takia se sopii hieman viilennettynä noin 14–16 asteisena nautiskeluviiniksi tai rasvaisen kalan kera, kuten lohen, makrillin sekä silakan (muttei savustettuna) kera.

Tämä on paras valinta tänä vuonna viiniksi  karitsan kanssa mutta myös oivallinen grillatun kanan, possun tai naudan lihan kera. Viinin Viini sopii kumppaniksi myös juustoille ja samalla myös pizzalle.

Running Duck Cabernet Sauvignon 2015

Eettisesti tuotettu, luomuviljelty ja reilun kaupan periaattein Cabernet Sauvignon rypäleistä tuotettu Eteläafrikkalainen Running Duck on kivan marjainen punaviini, jonka tasapainoinen maku on mainio kumppani liharuoille ja grillatulle lihalle. 

Sen mausteista makua voi korostaa tarjoilemalla sitä ruokaisan pataruoan, pastan tai pizzan kera. Viinissä tuntuu pippurinen säväys ja sekä vaniljaa että minttua jotka korostavat kivasti esimerkiksi Marokon pohjoisafrikkalaisia makuja kuten raz-el-hanoutia, ja se on oivallinen kumppani nyt pääsiäisenä karitsan paistin ja minttukastikkeen kera. 

Viini on valmistettu lisäämättä sulfiittia joten se voi sopia myös niille jotka ovat herkkiä punaviinien sulfiiteille ja saavat niistä päänsärkyä. Viini kuuluu tilausvalikoimaan joten se on tilattava omaan Alkoon.

La Garnacha Salvaje del Moncayo

Garnacha rypäleistä tuotettu espanjalainen punaviinissä tuoksuu ihanasti rusinat, maussa tuntuu viikunaa, tummaa hapankirsikkaa sekä kirpakkaa karpaloa. 

Viini on kevyttä ja hedelmäistä mutta keskitanniininen.  Se on valmistettu 40–80 vuotta vanhoista köynnöksistä ja sen valmistaja on osana projektia jossa vanhaa perinteistä lajiketta kunnioittaen valmistetaan viiniä modernille kuluttajalle. 

Garncaha sopii viilennettynä rasvaisen lohen kera, oivallinen kumppani kanan, kalkkunan sekä vaaleammille liharuoille. Huolehdi kuitenkin ettet tarjoile viiniä liian kylmänä, kylmänä se menettää osan hedelmäisyydestään eikä sen hienostunut marjainen maku tule oikeuksiinsa. 

Viinin kanssa sopii myös tarjoilla lammasta, karitsaa, possua sekä pataruokia. Tämä on yksi parhaimpia viinejä joita olen viimeaikoina maistellut kotona.

Wolfberger Riesling 2014

Ranskalainen Alsacen alueen Riesling rypäleestä valmistettu kuiva mutta raikas ja vivahteikas valkoviini. 

Viini maussa on kivan pehmeä pyöreisyys vaikkei se ole makeaa ja siinä on kiva pirskahteleva hapokas vivahde ja se sopii mainiosti aperitiiviksi. 

Tämä raikkaan sitruksinen viini jossa hentoja yrttejä, viheromenan vivahde ja kepeä mineraalisuus on kumppani merenherkkujen kuten katkarapujen, lohen ja kalan sekä salaattien kera. Viini on "must" hapankaalin kaveriksi mutta sopii myös parsalle kaveriksi.

Kiitos taas kerran maahantuojalle tuotenäytteistä.

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...