7. heinäkuuta 2010

Vihreä aromivoi lihalle


Vihreä basilikavoi, aromaattinen basilikalla maustettu vihreä maustevoi. Aromivoi maustamaan grillattua lihaa, kauniin vihreää basilikalla maustettua voita kesän grillikaudelle.

Maustevoit antavat vaihtelua ruokaan, ja ne ovat helppoja tehdä itse ja kun tekee tarpeeksi ison satsin voita osan siitä voi pakastaa toiseen kertaan. Itse suosin ”oikeata” voita mutta on tietenkin mahdollista tehdä voi myös margariinista, maku vain ei ole sama. Tässä reseptissä kannattaa käyttää vain tuoreita yrttejä. Basilikavoi sopii lihan, kalan ja kanan kanssa

Basilikavoi

100 g voita
pari oksaa tuoretta basilikaa
2 valkosipulin kynttä
1 tl mustapippuria
2 tl sitruunanmehua
pieni nippu ruohosipulia

Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Silppua valkosipuli hienoksi, ja leikkaa sekä basilika että ruohosipuli hienosti. Sekoita sauvasekoittimella yrtit ja mausteet kulhossa voihin. Pane voi jääkaappiin kovettumaan ja tarjoa grillatun tai paistetun lihan päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...