Minttuinen marjaisa hedelmäsalaatti. Mintussa marinoituja marjoja ja hedelmiä raikkaassa hedelmäsalaatissa. Tuoreella mintulla balsamietikassa marinoituja tuoreita
kirsikoita, mansikoita ja persikoita. Vaivaton ja nopea aromaattinen hedelmä ja
marjasalaatti, herkullista kesänautintoa ja oivallinen päätös pitkäksi vevyneelle brunssille.
Ensimmäisen bloggausvuoden aikana minulla oli usein vaikeaa
saada julkaistua tekstejä teknisten ongelmien vuoksi, ja tämä ihana kesäresepti
jäi silloin ilman tekstiä, sain vain tänne liitettyä kauniin kuvan ja unohdin asian joksiski aikaa. Kun taas huomasin asian jäin odottamaan kunnes joku minulle asiasta
olisi huomauttanut, mutta vieläkään kukaan ei ole minulla asiasta huomauttanut, vaikka teksti
on tähän mennessä luettu jonkun kertaa joten päätin julkaista sen nyt sen tekstillä joko on ollut kaksi vuotta odotuslistalla.
Balsamietikkaa
Mansikat maistuvat mahtaville kun niiden sekaan lorauttaa tilkan balsamietikkaa, ja minttu on jo hyväksi todettu kumppani mansikoille. Tämän salaatin marinoiminen onnistuu vain tuoreilla marjoilla ja hedelmillä, ei pakastetuilla tai säilykehedelmillä. Vain tuoreet raaka-aineet takaavat herkullisen maustumisen.
Tarjoile minttuinan hedelmäsalaattia miedosti
vaniljalla maustetun vispikerman, Mascarponejuuston tai smetana kanssa, hapahko
smetana on yllättävän hyvä yhdistelmä aromaattiselle tummassa balsamietikassa
maustuneille hedelmille. Tähän suosittelen että käyätä vihreminttua piparmintun sijaan, piparmintulla saat liian hammastahnamaisen maun joka ei välttämättä sovi tähän jälkiruokaan.
Jälkiruoka on nopea ja helppo valmistaa, puhtaat
kuivahtaneet marjat ja hedelmät vain tuoreen mintun, balsamietikan ja sokerin kanssa
maustumaan noin viideksi minuutiksi ja se on valmista nautittavaksi. Älä
kuitenkaan anna salaatin tekeytyä liian pitkään, sokeri ja balsamietikka
vetävät nestettä marjoista ja hedelmistä ja niistä tulee ajan kanssa rumia. Tällä
reseptillä saat raikasta ja hieman tavallisesta poikkeavaa raikasta jälkiruokaa neljälle.
Minttussa marinoitu hedelmäsalaatti
300 g tuoreita mansikoita
300 g tuoreita kirsikoita
5 oksaa tuoretta minttua
4 nektariinia tai persikoita
3 rkl tummaa balsamietikkaa
2 rkl sokeria
Huuhtele minttu huolellisesti ja anna sen kuivahtaa
puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Huuhtele kaikki hedelmät ja marjat huolelliset ja
anna niiden kuivahtaa lävikössä. Mittaa sokeri ja balsamietikka isoon kulhoon
ja sekoita. Paloittele hedelmät sopivan kokoisiksi suupaloiksi, halkaise
kirsikat ja poista niiden kivet. Riivi mintunlehdet irti varista ja lisää ne
hedelmien sekaan ja sekoita. Anna salaatin tekeytyä viitisen minuuttia ja annostele
se kauniisiin annoskulhoin ja tarjoile se heti.