Yrteillä ryyditetty nopea lisuke salaatti perunoista. Tuoreita uusia, juuri maasta ylös nostettuja keitettyjä uusia perunoita, nopeasti tuoreilla yrteillä maustettuna vinaigrettekaastiketta.
Tämä perunasalaatti kestää kesän lämpöä paremmin kuin perinteinen majoneesikastikkeeseen tehty perunasalaatti, joten sitä voi paremmin otta mukaan evääksi piknikille. Voit myös kokeilla reseptiäni perunasalaatti multicolore. Noin puolisen kiloa keitettyjä usia perunoitaa on riittävästi perunasalaattiin neljälle hengelle grillatu liha lisukkeeksi.
Salaatti uusista perunoista
Kesän uudet perunat ovat herkullisia ja niitä kanattaa höydyntää kaikin tavoin. Ja perunasalaatissa ei aina tarvitse olla majoneesikastiketta, tavallinen tuoreella sitruunan mehulla raikastettu vinaigrettekin ajaa asian ja samalla salaatista saa hieman kevyemmän version joka on vaihtelua tavalliseen majoneesikastikkeeseen valmistettuun tavalliseen perunasalaattiin.Tämä perunasalaatti kestää kesän lämpöä paremmin kuin perinteinen majoneesikastikkeeseen tehty perunasalaatti, joten sitä voi paremmin otta mukaan evääksi piknikille. Voit myös kokeilla reseptiäni perunasalaatti multicolore. Noin puolisen kiloa keitettyjä usia perunoitaa on riittävästi perunasalaattiin neljälle hengelle grillatu liha lisukkeeksi.
Yrttinen perunasalaatti
600 g uusia perunoita
tuoretta tilliä
tuoretta ruohosipulia
1 punasipuli
½ dl sitruunanmehua
1 dl oliiviöljyä
valkopippuria
valkopippuria
suolaa
Pese uudet perunat huolellisesti ja keitä ne kypsiksi suolatussa vedessä. Sekoita kulhossa 2/3 oliiviöljyä, 1/3 sitruunan mehua. Hienonna punasipuli, ja silppua ruohosipuli ja tilli pieneksi. Sekoita kastikkeeseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lämpimät perunat sopivan kokoisiksi leikattuina sekaan ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.