Makea mansikkajäätelö, aito vanhan ajan tuoreista mansikoista valmistettu kermajäätelö. Kermaista tuoreista mansikoista valmistettua mansikkajäätelöä jälkiruoaksi.
Herkkusuu kuten olen, osa kesän tuoreista mansikoista tietystihyödynnettiin tekemällä siitä ihanaa mansikkajäätelöä. Jäätelöä voi valmistaa pakkaseen jossa se kannatta säilyttää tiiviissä rasiassa, se säilyy hyvin kolmisen kuukautta. Jos pidät jäätelöstä kannatta sinun myös koekeilla reseptiäni vaniljajäätelö sekä vadelmajäätelöä jonka löydät reseptistäni vadelmainen hovijälkiruoka.
Se kannattaa kuitenkin ottaa esille noin vartti ennen sen tarjoilua, varsinkin jos se on ollut pakkasessa pidempään kuin pari kolme päivää. Älä jätä koskaan jäätelöä pöydälle pidemmäksi aikaa kuin on aivan pakko, sulaessaan jäätelön moostumus muuttuu ja siitä tulee kiven kovaa. Tästä tulee noin 6-8 annosta, jollei ole liian perso jäätelölle.
Herkkusuu kuten olen, osa kesän tuoreista mansikoista tietystihyödynnettiin tekemällä siitä ihanaa mansikkajäätelöä. Jäätelöä voi valmistaa pakkaseen jossa se kannatta säilyttää tiiviissä rasiassa, se säilyy hyvin kolmisen kuukautta. Jos pidät jäätelöstä kannatta sinun myös koekeilla reseptiäni vaniljajäätelö sekä vadelmajäätelöä jonka löydät reseptistäni vadelmainen hovijälkiruoka.
Se kannattaa kuitenkin ottaa esille noin vartti ennen sen tarjoilua, varsinkin jos se on ollut pakkasessa pidempään kuin pari kolme päivää. Älä jätä koskaan jäätelöä pöydälle pidemmäksi aikaa kuin on aivan pakko, sulaessaan jäätelön moostumus muuttuu ja siitä tulee kiven kovaa. Tästä tulee noin 6-8 annosta, jollei ole liian perso jäätelölle.
Mansikkajäätelö
150 g sokeria
3 dl vispikermaa
1 kanan munan keltuainen
2 tl vanilja sokeria
2 ½ dl maitoa
½ kg mansikoita