17. heinäkuuta 2010

Mansikkajäätelö


Makea mansikkajäätelö, aito vanhan ajan tuoreista mansikoista valmistettu kermajäätelö. Kermaista tuoreista mansikoista valmistettua mansikkajäätelöä jälkiruoaksi.

Herkkusuu kuten olen, osa kesän tuoreista mansikoista tietystihyödynnettiin  tekemällä siitä ihanaa mansikkajäätelöä. Jäätelöä voi valmistaa pakkaseen jossa se kannatta säilyttää tiiviissä rasiassa, se säilyy hyvin kolmisen kuukautta.  Jos pidät jäätelöstä kannatta sinun myös koekeilla reseptiäni vaniljajäätelö sekä vadelmajäätelöä jonka löydät reseptistäni vadelmainen hovijälkiruoka.

Se kannattaa kuitenkin ottaa esille noin vartti ennen sen tarjoilua, varsinkin jos se on ollut pakkasessa pidempään kuin pari kolme päivää. Älä jätä koskaan jäätelöä pöydälle pidemmäksi aikaa kuin on aivan pakko, sulaessaan jäätelön moostumus muuttuu ja siitä tulee kiven kovaa. Tästä tulee noin 6-8 annosta, jollei ole liian perso jäätelölle.

Mansikkajäätelö

150 g sokeria
3 dl vispikermaa
1 kanan munan keltuainen
2 tl vanilja sokeria
2 ½ dl maitoa
½ kg mansikoita

Vispaa kerma paksuksi kulhossa. Sekoita munan keltuainen, sokeri ja maito toisessa kulhossa ja sekoita vispatun kerman kanssa. Kaada kattilaan ja lämmitä seosta miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen kunnes seos on tullut hieman paksummaksi. Leikkaa mansikat pieniksi lohkoiksi. Kaada jäätelöseos jäätelökoneeseen ja kaada mansikat sekaan. Anna koneen käydä kunnes jäätelö on valmista. Kaada astiaan ja pane pakkaseen kovettumaan. Ota jäätelö ulos pakkasesta n puolisen tuntia ennen tarjoilua jotta se pehmenee hiukan ennen annosten tekemistä. Koristele annokset mintun lehdillä ja tarjoile heti.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...