Tsatsiki, perinteinen kreikkalainen lisuke lihalle ja tässä isältäni peritty versio siitä jossa mehevää kurkkua valkosipulilla ja tuoreella tillillä maustetussa jogurttikastikkeessa.
Kreikkalaisesta Tsatsikista on lukemattomia reseptejä, ja isäni lisäsi omaan Tsatsikkiinsa aina hieman suolakurkkua, tilliä, etikkaa ja oliiviöljyä, mistälie sen oppinutkaan. Jugurtti pitää valuttaa jotta siitä saa sopivan paksuista ja koska itse pidän ”aika kovasta” Tsatsikista valutan jugurtin aina jääkaapissa yön yli, kuten myös kurkun lävikössä. Kummastakin valuu aika lailla nestettä joten kannattaa kaataa liiat valuneet nesteet pois pari kertaa valumisajan aikana.
Kreikkalaisesta Tsatsikista on lukemattomia reseptejä, ja isäni lisäsi omaan Tsatsikkiinsa aina hieman suolakurkkua, tilliä, etikkaa ja oliiviöljyä, mistälie sen oppinutkaan. Jugurtti pitää valuttaa jotta siitä saa sopivan paksuista ja koska itse pidän ”aika kovasta” Tsatsikista valutan jugurtin aina jääkaapissa yön yli, kuten myös kurkun lävikössä. Kummastakin valuu aika lailla nestettä joten kannattaa kaataa liiat valuneet nesteet pois pari kertaa valumisajan aikana.
Kreikkalainen tsatsiki
2 kurkkua
1 valkosipulin kynsi
suolaa
valkopippuria
2 rkl suolakurkkua
pari oksaa tilliä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä