Vinaigrette, perinteinen salaattikastike viinietikasta. Perussalaattikastike jota joskus myös kutsutaan ranskalaiseksi salaattikastikkeeksi.
Näin kesällä kuumalla säällä kun on liian kuumaa lämpimän ruoan syömiseen, meillä salaatin menekki nousee huikeasti ja pelkän kuivan salaatin syöminen on tylsää ja jostain siihen on saatava makua. Kaikista helpon salaatinkastike on Ranskalainen salaatinkastike siis vinaigrette mikä tarkoittaa sanatarkasti viinietikalla maustettua.
Näin kesällä kuumalla säällä kun on liian kuumaa lämpimän ruoan syömiseen, meillä salaatin menekki nousee huikeasti ja pelkän kuivan salaatin syöminen on tylsää ja jostain siihen on saatava makua. Kaikista helpon salaatinkastike on Ranskalainen salaatinkastike siis vinaigrette mikä tarkoittaa sanatarkasti viinietikalla maustettua.
Vinaigretten suhde on aina 1/3 happoa ja 2/3 öljyä ja happona voi käyttää joko sitruunan mehua tai viinietikkaa. Itse viinietikkakin voi antaa erimakua riippuen millä se on maustettu, yrttietikka, vadelmaviinietikka, Balsami-, punaviini- tai omenaviinietikkaa.
Vinaigrette
1/3 viinietikkaa
2/3 öljyä
hieman suolaa
mustaa pippuria
mustaa pippuria