Äitienpäivänä piimäskonssit äidille aamiaiseksi. Ihania uunituoreita lämpimiä skonsseja, aikaisin samana aamuna isän kanssa leivottuja piimäskonsseja.
Scones, siis suomalaisittain skonsseja, on sekä suolaisia että makeita, nämä lienevät olevan alkuperältään irlantilaistyyppistä soodaleipää. Reseptejä on pilvin pimein ja niissä käytetään yleensä maitoa ja voita mutta tässä vuosein saatossa hieman muuneltu helppo ja nopea resepti, oivallinen apu aikaisin aamulla unenpöpperöiselle isälle jälkikasvun kera jonka avulla loihtia äitienpäivän aamiainen.
Kaikki vain ainekset vain kulhossa sekaisin vähän taikinan ”lättäämistä” pellille ja uuniin, ei mitään nostatusta eikä kaulimista. Skonssit sopivat sekä ”makeina” hillon kanssa tai ”suolaisina” juuston tai leikkeleiden kera. Tästä tulee kaksi leipästä jotka voi joko syödä heti uunilämpiminä tai tehdä isomman satsin ja pakastaa. Skonssit lämpiävät leivänpaahtimessa jos ovat halkaistuja ennen pakastamista.
Scones, siis suomalaisittain skonsseja, on sekä suolaisia että makeita, nämä lienevät olevan alkuperältään irlantilaistyyppistä soodaleipää. Reseptejä on pilvin pimein ja niissä käytetään yleensä maitoa ja voita mutta tässä vuosein saatossa hieman muuneltu helppo ja nopea resepti, oivallinen apu aikaisin aamulla unenpöpperöiselle isälle jälkikasvun kera jonka avulla loihtia äitienpäivän aamiainen.
Mamman omenahilloa skonssilla |
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
2 dl piimää
½ dl maissiöljyä
½ tl suolaa
1 tl sokeria
2 tl leivinjauhetta
Valmiit skonssit jäähtymässä voipaperilla pellillä |