Graavilohta korianterilla maustettuna. Silkkisen pehmeätä kotona graatavattua korianterilohta.
Kesän juhlallisuuksiin on oivallista valmistaa itse graavilohta mutta tämä sopii aivan yhtä hyvin juhlaan kuin juhlaan, ja meillä graavolohta on oltava joulupöydässä. Lohen graavaaminen on helppoa, on vain muistettava tehdä se tarpeeksi ajoissa ennen juhlia. Lohi maistuu muutenkin jääkaapinkylmänä voileivän päällä kuumana kesäpäivänä hovimestarikastikkeen kanssa. Voit myös kokeilla reseptiäni mustanseljankukilla graavattua lohta tai kuusenkerkillä graavattua lohta.
Kesän juhlallisuuksiin on oivallista valmistaa itse graavilohta mutta tämä sopii aivan yhtä hyvin juhlaan kuin juhlaan, ja meillä graavolohta on oltava joulupöydässä. Lohen graavaaminen on helppoa, on vain muistettava tehdä se tarpeeksi ajoissa ennen juhlia. Lohi maistuu muutenkin jääkaapinkylmänä voileivän päällä kuumana kesäpäivänä hovimestarikastikkeen kanssa. Voit myös kokeilla reseptiäni mustanseljankukilla graavattua lohta tai kuusenkerkillä graavattua lohta.
Korianterilla graavattu lohi
1½ kg merilohen filettä jossa nahka
1 dl merisuolaa
1 dl taloussokeria
3 rkl korianterin siemeniä
½ rkl rouhittua valkopippuria
4 tillin oksaa
Rouhi valkopippuri ja korianterin siemenet morttelissa. Sekoita ne suolan ja sokerin kanssa kulhossa. Silppua tilli ja lisää mausteseokseen. Pane kala joko muovipussiin ja hiero siihen kauttaaltaan maustesekoitus, tai astiaan jonka peität muovikelmulla. Anna lohen graavaantua jääkaapissa 2-3 vuorokautta ja musita kääntää sitä pari kertaa graavaamisen aikana jotta maut vetääntyy joka paikkaan. Tarjoile lohta Hovimestarikastikkeen kanssa, tai tee pieniä lohileipiä tarjoiltavaksi. Graavattu lohi säilyy jääkaapissa noin viikon päivät.