5. toukokuuta 2010

Porsasta herkkusienillä ja parsakaalilla

 
Possua, paistinpannussa nopeasti paahdetua possua, keitettyä parsakaalia ja paahdettuja herkkusieniä. Nopeaa ja helppoa arkiruokaa. 

Kaupasta saa nykyään usein halvalla kokonaista porsaanulkofileetä ja siitä saa nopeasti hyvää ruokaa jonka voi halutessa vaihtaa porsaankyljyksiin jos on tiukalla budjetilla. Yleensä niiden hinnta kuitenkin ovat aika samoissa, koska kyseessä on sama kohta possusta, toinen luulla ja toisesta luu on poistettu. Minä en ole koskaan ymmärtänyt miksi muka tuoreista raaka-aineista ei voisi saada nopeasti ruokaa pöytään. 

Mikä sen nopeampaa kuin käristää herkkusieniä sipulin kanssa, paistaa lihanpalanen ja keittää vähän parsakaalia sen seuraksi. Koko ruoka noin 15 minuutissa vähän riippuen miten rutiinit toimivat ja myös riippuen siitä onko sinulla vain yksi vai kaksi paistinpannua käytössäsi. Ja sanon sen nyt, oikeasti, kaikista herkullisin ruoka on se jossa on vain vähän raaka-aianeita ja niiden akikkein omat maut maistuvat ja tulevat esiin ruoassa.Tällä reseptillä saat nopeasti ruoan pöytään neljän hengen perheelle.

Porsasta herkkusienillä ja parsakaalilla
4 palaa porsaan ulkofileetä tai kyljyksiä
400 g tuoreita herkkusieniä
1 punasipuli
1-2 valkosipulin kynsi
balsamietikkaa tai valkoviiniä
1 tl timjamia
400 g parsakaalia
merisuolaa
pippuria
öljyä/voita paistamiseen

Pese ensiksi herkkusienet huolella ja viipaloi ne ohuiksi. Silppua sipuli ja paista sienet sipulin kera kuumalla pannulla voissa (tai öljyssä). Pane parsakaali kiehumaan vähän suolattu veteen. Jollei sinulla ole kuin yksi paistin pannu, ota sienet ja sipuli sivuun kulhoon kun ne ovat paistuneet valmiiksi. Mausta liha ja paista se pannulla. Kun liha on kypsää lisää sienet sekaan ja joko viiniä tai viinietikkaa. Lisää sekaan timjamia ja anna kiehua kokoon hieman.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...