19. kesäkuuta 2010

Tournedosit valkosipuliharicots vertseillä

Tournedos, runsaan kokoinen iso häränlihakimpale, joka kieritty savustettuun pekoniin ja joko paistettu paistinpannulla tai grillattu kuumien hiilien päällä.

Tournedos on ihanan muhkea lihakimpale, varsinkin kesällä grillattuna mutta kyllä sitä talvella voi syödä paistettunakin jollei ole parilaa. Haricots verts tarkoittaa suomeksi ohuita, vihreitä papuja ja voit käyttää joko koko vuoden tarjolla olevia pakastettuja vihreitä papuja, tai sitten tuoreita, nyt kesällä. Tuoreet pavut kannattaa vain ryöpätä miedossa suolavedessä ennen niiden paistamista. Pakastetut pavut tarvitsevat heiman pidemmän paistoajan kuin tuoreet, juuri ryöpätyt pavut. Myös Bearnaisekastike ja Ratatouille sopii mainiosti Tounedosien kera.Tällä reseptillä saat lämpimät grillipihvit neljälle kun tarjoilet pavut vihreän salaatin kera.

Tournedos

400 g härän sisäfileetä
2 pekoniviipaletta

Valkosipuli haricots verts

400 g vihreitä papuja
1 valkosipulinkynsi
merisuolaa
mustaa pippuria
(voita paistamiseen)

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ota liha ulos jääkaapista tuonti ennen sen paistamista. Leikkaa sisäfileestä 4-5 cm paksuja pihvejä. Mausta pihvit joka puolelta suolalla ja pippurilla. Kietaise jokaisen pihvin sivun ympärille pekoniviipale ja kiinnitä se joko cocktailtikulla jonka pistätä pihvin läpi, tai ruoanlaittoa kestävällä narulla jonka sidot pihvin ympärille. Ruskista pihvit kuumalla pannulla ja valele pihvejä ruskistuksen aikana pannulla olevalla sulalla voilla. Pane pihvit uuniin kypsymään lisää, aika riippuen halutusta kypsyydestä. Kypsä Tournedos ei anna periksi kun sitä painaa pinnalta, medium taas antaa periksi sitä painaessa. Voit myös tarkistaa kypsyyden paistimittarilla. Jos taas haluat raa’an pihvin sitä ei kannata edes panna uuniin. Ota pihvit uunista ja anna niiden vetäytyä sen aikaa kun paistat pavut, 5-10 minuuttia. Paista paistinpannulla pavut voissa 5 minuuttia, sekoita niitä hyvin. Tässä voit hyvin käyttää samaa pannua jossa paistoit Tournedosit. Lisää pannulle pieneksi silputtu valkosipulin kynsi ja anna saada hieman väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile Tournedos’in ja vihreän salaatin kanssa. Muista poistaa tikut, tai naru, pihveistä juuri ennen tarjoilua.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...