25. kesäkuuta 2010

Juhannusaaton herkut


Silliä, grillipihviä ja mansikoita juhannukseksi. Tillillä maustettuja keitettyjä uusia perunoita, silliä, kermaviiliä ja ruohosipulia. Grillattu häränlihaa ja jäkiruoaksi tuoreita mansikoita vispikermassa, siitä koostuu herkullinen Juhannus.

Juhlapyhinä on hauskaa laittaa ruokaa, varsinkin kun perheessä jo perinne mitä milloinkin syödä. Isä oli aina vapaalla sekä juhannuksena että jouluna vaikka muina viikonloppuina ja pyhinä olikin töissä. Vuosien varrella sillistä tuli meillä takuuvarma alkuruoka. Mielestäni mikään ei ole enemmän kuin kesää kuin juhannuksena silliä, tillissä keitettyjä uusia perunoita, kermaviiliä ja ruohosipulia.


Lämpimäksi ruoaksi grillataan lihaa, ja isommankin pihvin voi grillata kokonaisena ja vasta grillaamisen jälkeen paloitella annoskokoon. Ja jos joku mielestään saa liian raakaa lihaa, sitten palaset vain takaisin grillin lämpöön kypsymään lisää. Sen enempää maustamista kuin hieman suolaa ja pippuria hyvä pihvi ei välttämättä edes tarvitse. Grillissä valmistetut foolioperunat ja vihersalaatti pihvin kera. Ja jälkiruoaksi kesällä aina takuuvarmat tuoreet mansikat vispikermalla. Ei ruoanlaiton tarvitse olla sen vaikeampaa, suuri pulma onkin mitä ruoan kanssa juodaan.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...