7. kesäkuuta 2010

Japanilaistyyliset jauhelihapihvit ja grillattuja vihanneksia


Grillatut japanilaisittain maustetut jauhelihapihvit grillatun paprikan ja kesäkurpitsan kera. Nopeat arjen soijakastikkeella ja valkosipulilla maustetut murekepihvit grillattuine lisukkeineen.

Taas yksi nopea arkiruoka, grillattu jauheliha pihvi ja grillattujen vihanneksien kera jotka tällä kertaa maustettu hieman japanilaiseen tyyliin soijalla, valkosipulilla ja inkiväärillä. Sopii hyvin näin kesällä syötäväksi. Koko ruoan juju on kastikkeessa ja annoksen on annettava maustua hetken tullakseen oikeuksiinsa. Kastiketta voi tietysti käyttää myös muiden grilliruokien maustamiseen. Kastikkeeseen tulee hyvää potkua, suolaisuutta ja syvyyttä soijasta, tulisuuden erivivahteita sekä chilistä että inkivääristä ja makeutta hunajasta tasoittamaan makua ja sen voimakkuuden voi itse säätää.

Japanilaistyyliset jauhelihapihvit
400 g jauhelihaa
2 punaista paprikaa
1 kesäkurpitsa
2-3 valkosipulinkynttä
2-3 cm inkivääriä
½ dl soijakastiketta
1 rkl seesaminsiemen öljyä
2 tl riisiviinietikkaa
1-2 tl chiliä
hunajaa

Ota jauheliha ulos huoneen lämpöön puolisen tuntia ennen kuin alat laittamaan ruokaa. Lihasta tulee parempaa jos sitä ei valmisteta jääkaappi kylmänä. Sekoita ensiksi kastike. Kuori valkosipuli ja inkiväärinpala ja raasta ne hienoksi ja sekoita kulhossa soijan kanssa. Pilko chili hienoksi ja lisää kulhoon. Lisää hunaja, viinietikka ja öljy ja sekoita, anna kastikkeen maustua kymmenisen minuuttia. Pese vihannekset hyvin ja anna niiden kuivahtaa ennen valmistusta. Muovaile pihvit ja mausta mustapippurilla. Koska kastikkeessa on soijaa, joka on suolaista, tähän ei välttämättä tarvitse lisätä suolaa ollenkaan. Leikkaa paprikat kuteen osaan, poista sisältä siemenet ja leikkaa kesäkurpitsat pituussuuntaan ohuiksi siivuiksi. Grillaa pihvi ja vihannekset. Kokoa annos lämpimälle lautaselle ja lusikoi kastiketta päälle. Anna maustua hetkisen ja tarjoile vihreän salaatin kanssa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...