3. kesäkuuta 2010

Jääkaappi kylmä tonnikalasalaatti


Äidin tonnikalasaalaatti. Kylmää tonnikalaa, tomaattia ja salaattia sekä keitettyjä kanan munia ihanassa kylmässä majoneesikastikkeessa. Ihanaa viilentävää ja nopeaa kylmää ruokaa kesähelteellä.

Kuumina kesäpäivinä ei tee mieli syödä, varsinkin jos lämpöaalto alkaa yllättäen ja ruoan keksiminen ottaa kovasti voimille. Sitä on joko syötävä kylmää salaattia tai syötävä vasta illalla kun sää on vähän viilentynyt. Kylmä salaatti suoraan jääkaapista on ihanaa syötävää. Jotta salaatit eivät aina ole samanlaisia voi itse salaattia vaihdella, tässä tällä kertaa käytetty ihan tavallista jäävuorisalaattia.

Laske noin puolitoista kanamunaa jokaista syöjää kohden, sekä noin puolikas tomaatti jokaista ruokailijaa jos ne ovat hyvin kookaita, ja salaattia noin reilut sata grammaa. Dijonsinappi kastikkeessa tämä salaatti on oivallista piknikevästä, kosk se kestää lämmön paremmin kuin majoneeiskastike. Tällä reseptillä salaattia luonaaksi noin neljälle hengelle, alkuruokana se taas riittää noi kuudelle.

Tonnikalasalaatti

1 prk tonnikalaa
kananmunia
salaattia
1 sipuli
2 tomaattia
½ kurkkua
tuoretta korianteria
Dijonvinaigrette
tai majoneesia

Keitä kanan munat koviksi, 10 minuuttia ja anna niiden jäähtyä. Avaa tonnikala-purkki ja sen nesteet valua pois. Pese vihannekset hyvin ja leikkaa sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja sekoita. Vinaigrette käyttämällä Dijonsinappia osana viinietikkaa tai tee majoneesi jota käytät kastikkeena. Sekoita salaatin kaikki ainekset keskenään kulhossa paitsi kanan munat ja korianteri. Leikkaa kananmunat neljään lohkoon ja koristele salaatti niillä ja korianterin lehdillä ennen tarjoilua. Rapea ranskanleipä maistuu hyvälle salaatin kanssa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...