30. kesäkuuta 2010

Paahdetut valkosipuliset jättiherkkusienet


Valkosipulilla ryyditetyt paahdetut herkkusienet. Uunissa paahdettuja valkosipulilla ja tuoreella timjamilla maustettuja jättiherkkusieniä.

En tietysti keksi kaikkia reseptejä itse, monet julkaisemani reseptit ovat vanhoja perhesalaisuuksia ja toiset taas ovat jonkun muun kokin inspiroimia, tässä tämä herkkusieni resepti on muunnelma, tai hieman pelkistetympi kuin Jamie Oliverin Mushroom Sarnie reseptissä, joita hän tarjoili ohjelmassaan kasvissyöjä vierailleen.

Tekotapa on suurimmilta osin sama, tee ensin voi ja pane sienet uuniin maustumaan, ja mitä suurempi herkkusieni, tässä käytin ns jumboherkkusieniä, sitä suurempi suupala sieltä tulee ulos herkullisen paahtuneena ja mausteisena. Näitä sieniä ei kannata valmistaa grillillä koska silloin herkullinen mauste-voi menee hukkaan grillin hiillokselle, vuoassa uunissa ne onnistuvat ja voista saa otettua kaiken hyödyn irti. Ja herkkusienet todellakin maistuvat kylminäkin voileivän päällä seuraavana joko myöhemmin hiuko-palana myöhemmin illalla tai vasta seuraavana aamuna. Tässä olen käyttänyt ainoastaan tuoreita yrttejä joten niitä saa laitta hieman enemmän kuin jos käyttää kuivattua yrttiä.

Valkosipulisetherkkusienet

300 g isoja herkkusieniä
75 g voita
1 valkosipulin kynsi
1½ tl timjamia
1½ basilikaa
3 rkl ruohosipulia
mustaa pippuria
suolaa

Ota voi huoneen lämpöön pehmenemään puoli tuntia ennen sen käyttöä. Lämmitä uuni 225 asteiseksi ja sillä aikaa kun odotat uunin lämpiämistä pese sienet kunnolla ja tee maustevoi. Sekoita pehmeään voihin hienoksi silputtu valkosipuli, yritit ja pippuri. Suolaa sienet vasta paahtamisen jälkeen. Pane sienet uuni vuokaa hattu alaspäin ja täytä ne voilla. Paahda uunissa noin tunnin ajan, hieman riippuen miten isoja ne ovat ja miten paahtuneiksi ne itse haluat. Muista paahtoajan aikana valella sieniä aika ajoin niistä muodostuneella liemellä. Tarjoile sienet lämpiminä lihan lisukkeena tai leivän päällä vaikkapa alkuruokana.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...