1. heinäkuuta 2010

Raikas Ginger Ice tea

Inkiräävillä maustettua jääteetä sammuttanaan janoa ja viilentämään kesähelteillä. Tuoreella inkiväärillä ja piparmintulla maustettua raikastavaa kylmää jääteetä.

Earl Greyteetä

Tässä on ihana raikas jäätee, oivallinen vilvoittamaan kesän helteellä, jossa raikasta sitruunaa ja elävöittävää inkivääriä. Inkivääri on hyvää ruoan sulatukselle ja se tukee elimistön puhdistumista. Tähän teehen sopii vain tuore inkivääri, inkiväärijauheella teestä ei tule yhtä mehukasta ja Earl Grey tee jossa on Bergamotti-öljyä mausteena, sopii mainiosti yhteen sitruunan kanssa.

Piparminttua

Tässä tapauksessa taas tähän on käytetty Piparminttua useammin käytetyn Vihermintun sijaan. Piparmintulla on voimakkaampi makun kuin Vihermintulla, joten se sopii paremmin pariksi tuliselle tuoreelle inkiväärille. Viherminttu olisi jäänyt inkiväärin jalkoihin ja jos jätät makeuttamatta teen hunajalla, tämä sopii myös niille jotka noudattavat mataa hiilihydraattidieettiä.

Ginger Ice tea

Earl Grey teetä
tuoretta inkivääriä
sitruuna
hunajaa

Keitä vettä kattilassa. Leikkaa sitruunasta ohuita viipaleita. Kuori inkivääri ja leikkaa siitä hyvin ohuita viipaleita. Ota kattila pois lämmöltä kun vesi on kiehahtanut ja lisää siihen teetä, pari mintun oksaa, viipaloitu inkivääri ja sitruuna. Anna teen hautua kannen alla noin viitisen minuuttia ja siivilöi se. Lisää hunajaa oman makusi mukaan ja anna teen jäähtyä kunnolla ennen kuin tarjoilet sen jääkylmänä isoista laseista täynnä jäitä. Jos on hirveä jano ja kiire saada virkistävää juomaa, täytä lasit jäillä ja kaada tee sekaan kun se vielä on lämmintä. Tämä edellyttää kuitenkin että lasit ovat kuuman kestäviä, esimerkiksi Cafe lattelasit.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...