4. heinäkuuta 2010

Graavihärkä sinappikastikkeella


Riimihärkää sinappisen kastikkeen kera alkuruoaksi. Graavattua häränlihaa, riimisuolattua häränsisäfilettä konjakilla terästetyn sinappikastikkeen kanssa.

Graavattu häränliha on tosi maukasta, tottumattomalle syöjälle se taas voi olla suuri pala haukata, mutta Suomessa syödään yleisesti lohta ja muuta graavattua kalaa, niin miksei sitten voisi syödä samalla tavalla valmistettua härän lihaa?

Raakakypsytetty

Useimmiten graavataan härän sisäfilee, mutta tässä olen käyttänyt ulkofileetä. Ainoa ero lihan ja kalan gravauksessa on että liha tarvitsee hieman pidemmän ajan kuin kala. Graavauksen aikana liha mureutuu ja ainoa ero sisäfileeseen on että pala on isompi ja hieman hankalampi leikata ohuiksi siivuiksi. Liha maistuu sinappikastikkeen kanssa vaikka alkupalana.

Alkuperäisessä reseptissä käytettiin vain sinapin siemeniä mutta olen vuosien saatossa tehnyt siitä tämän muunnelman, käytän kolmea eri sinappia saadakseni siihen enemmän syvyyttä kuin vain sinapin siemenistä saisi. Hunaja pyöristää ihanasti sinapin kaikkein tulisimmat liekit. Voit vaihtoehtoisesti käyttää sinappikastikkeeseen joka vispattua vispikermaa tai Creme Fraichea. Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää Hovimestarikastiketta josta mahdolliseti jätät tillin pois. Tällä reseptillä saat 8-10 annosta graavattua lihaa.

Graavattu häränsisäfilee

1 kg härän fileetä
½ dl suolaa
½ dl sokeria
½ tl sinapin siemeniä
1 rkl rouhittua mustapippuria
2 rkl konjakkia

Sinappikastike

2-3 rkl hunajaa
2 rkl Coleman’s sinappipulveria
2 tl Dijonsinappia
1 dl Creme Fraichea
3 rkl hienoksi leikattua ruohosipulia
1 tl rouhittua mustaa pippuria

Sekoita sokeri, sinapin siemenet, pippuri ja konjakki kulhoon jossa aiot graavata lihan. Pane liha kulhoon ja hiero mausteet siihen kunnolla. Peitä muovikelmulla ja pane jääkaappiin maustumaan 4 vuorokaudeksi. Muista kääntää liha kerran vuorokaudessa graavauksen aikana. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa ja anna kastikkeen vetäytyä vähintään tunnin ajan jääkaapissa ennen tarjoilua. Leikkaa lihasta niin ohuita viipaleita kuin vain suinkin ja tarjoile kastikkeen ja nopean yrttisen perunasalaatin kanssa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...