27. heinäkuuta 2010

Pinaatti ja alfalfaitu-salaatti


Tuoretta pinaattia, sinimailasenituja, mehevään punaista tomaattia, kirpeää punasipulia ja värikästä Salanova Rossosalaattia maukkaassa balsamietikkakastikkeessa.

Katselen mielelläni ruoanlaitto ohjelmia televisiosta ja joskus tulee eteen asioita joista ei ole ennen kuullutkaan, kuten Anna Olsonin Fresh ruokaohjelmassa Kotkansiipisalaatti. Katselin jakson ja en miettinyt asiaa sen enempää kuin että haluaisin joskus kokeilla kotkansiipiä salaatissa. Kuinka ollakaan ohjelma uusittiin ja satuin näkemän sen taas. Tällä kerralla tulos oli että googlasin kotkan siiven.

Kotkansiipeä käytetään varsinkin Pohjois-Amerikassa ruokana, ja löysin oikea lajin jota löytyy Suomesta, Matueccia struthiopteris, ja tiesin vielä missä sitä kasvaa tässä lähistöllä. Totesin kuitenkin että tänä vuonna taisin olla liian myöhään liikkeellä saadakseni vielä nupulla olevia nupullaan olevia kotkansiipiä. Luin asiasta lisää netissä, ja sain sittemmin tietää miksen tänä vuonna tehnyt tätä salaattia, asia vaatii enemmän tutkimista. Tämä kyseinen kotkansiipi, jota Annan salaatissaan käytti, sisältävät sekä meille terveellisiä antioksidantteja että omega-3 rasvahappoja, mutta myös mahdollisesti syöpää aiheuttavia aineita. 

Totesin että jos salaattia kerran syö, en usko että siitä on hirveästi haittaa joten odotan ensi kevättä suurella innostuksella. Tässä ensi kevättä odottaen kesäinen salaatti, jossa alfalfan (sinimailasen) ituja ja tuoretta pinaattia. Voit joko grillata broilerin rinnan itse kuten minä, tai ostaa kaupasta valmiiksi grillattua broileria.

Pinaatti ja alfalfasalaatti
1 punasipuli
alfalfan ituja
grillattua kananrintaa
pari kourallista pinaatinlehtiä
1 tomaatti
punaista Salanovasalaattia
tummaa Balsamietikkaa
oliiviöljyä
merisuolaa
mustaa pippuria

Pese salaatin ja pinaatinlehdet hyvin, ja huuhtele idut ja anna kuivahtaa hetken lävikössä. Sekoita salaatille vinaigrettekastike salaattikulhossa ja kokoa siihen salaatin muut ainekset. Leikkaa pestyistä tomaateista lohkoja jotka puolitat. Leikkaa sipulista ohuita viipaleita jotka irrotat toisistaan. Mausta suolalla ja mustalla pippurilla ja sekoita salaatti kunnolla ennen tarjoilua. Tämä salaatti sopii hyvin kevyeksi lounaaksi tai iltapalaksi lämpimällä säällä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...