22. heinäkuuta 2010

Isän Tsatsiki


Tsatsiki, perinteinen kreikkalainen lisuke lihalle ja tässä isältäni peritty versio siitä jossa mehevää kurkkua valkosipulilla ja tuoreella tillillä maustetussa jogurttikastikkeessa.

Kreikkalaisesta Tsatsikista on lukemattomia reseptejä, ja isäni lisäsi omaan Tsatsikkiinsa aina hieman suolakurkkua, tilliä, etikkaa ja oliiviöljyä, mistälie sen oppinutkaan. Jugurtti pitää valuttaa jotta siitä saa sopivan paksuista ja koska itse pidän ”aika kovasta” Tsatsikista valutan jugurtin aina jääkaapissa yön yli, kuten myös kurkun lävikössä. Kummastakin valuu aika lailla nestettä joten kannattaa kaataa liiat valuneet nesteet pois pari kertaa valumisajan aikana.

Kreikkalainen tsatsiki

2 kurkkua
1 valkosipulin kynsi
suolaa
valkopippuria
2 rkl suolakurkkua
pari oksaa tilliä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä

Pese kurkut ja raasta ne. Kaada liika neste pois ja suolaa raastettu kurkku ja pane yön yli jääkaappiin. Kaada jogurtti kahvifiltteriin ja anna siitä valua liiat nesteet pois yön yli jääkaapissa. Murskaa valkosipuli ja sekoita viinietikan ja oliiviöljyn kanssa isossa kulhossa. Lisää sekaan valutettu kurkku, tilli, suolakurkku ja jogurtti. Sekoita hyvin ja mausta pippurilla ja suolalla. Tarjoile grillatun lampaan lihan kanssa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...