29. kesäkuuta 2010

Insalata Caprese


Italialainen tomaattisalaatti mozzarellalla. Mehevää punaista aurongossa kyosynyttä tomaattia, herkullista mozzarellajuustoa sekä tuoretta basilikaa. Niin yksinkertaista ja helppoa muta voi mikä makunautinto.

Insalata Caprese on siis Italialaiselta Caprin saarelta kotoisin oleva TomaattiMozzarellasalaatti. Kannattaa käyttä aitoa puhvelin maidosta tehtyä Mozzarellajuustoa jos sitä vain löytyy, mutta paremmaan puutteessa kyllä "tavallinen" lehmän maidosta tehtykin käy. Mozzarellajuusto itsessään on aika miedon makuista ja se tarvitsee apua muilta aineksilta tullakseen oikeuksiinsa, joten tässä ruokalajissa kannattaa käyttää vain hyvälaatuista oliiviöljyä, juuri rouhittua mustapippuria, kypsiä tomaatteja ja tuoretta basilikaa. Tämä helppotekoinen salaatti on näin kesällä oivallinen alkuruoka tai patongin täyte kesäiselle piknikille joka sopii myös kasvissyöjille jotka syövät maitotuotteita.

Insalata Caprese
2-3 tomaattia
2 mozzarellajuustoa
basilikaa
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Pese tomaatit kunnolla ja leikkaa niistä noin puolen sentin paksuisia viipaleita. Leikkaa saman paksuisia siivuja Mozzarellajuustosta. Asettele viipaleet joka toinen tomaatti ja juusto, joiden jokaiseen väliin tulee tuoreen basilikan lehti. Tiputtele päälle hieman oliiviöljyä, mausta suolalla ja runsaalla vasta rouhitulla mustapippurilla. Tarjoile joko alkupalana sinällään tai vaalean leivän päällä.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...