17. kesäkuuta 2010

Appelsiininen mausteöljy


Mausteinen yrttiöljy appalsiinilla. Ihana valkosipulilla, appelsiinkuorella ja muskotinkukalla maustettu öljy joka sopii sekä marinaadeihin että salaattikastikkeisiin.

Kesällä lämpimällä ilmalla meillä kotona tulee syödyksi aika reilusti salaattia ja siihen on saatava vaihtelua ja salaatin kastike tekee samasta salaatista ihan erilaisen kuin se oli ennen. Joskus tule tehtyä asioita juuri sen hetken mielenteosta ja tässä nyt juuri sellainen. Tehdessäni jotain aivan muuta minulta jäi vähän jo valmiiksi kuorittua valkosipulia yli joten heitin sen pulloon mausteiden kanssa maustamaan hyvänlaatuisen oliiviöljy sekaan. Voit käyttää tähän mausteöljyyn tuoretta, raastettua appelsiininkuorta jollei sinulta löydy kotoa kaapista valmiiksi kuivattua. Tuoretta yrttiä menee parisen isoa oksaa, jos taas käytät kuivattua puolikas teelusikallinen on sopiva määrä.

Appelsiininen yrttiöljy

2-3 valkosipulin kynttä
2 laakerinlehteä
2-3 muskotinkukkia
timjamia
basilikaa
kuivattua appelsiinin kuorta

Kaada kaikki mausteet puhtaaseen pulloon ja kaada öljy päälle. Anna maustua ikkunassa auringon valossa kuukauden päivät. Mitä enemmän auringonvaloa öljy saa sitä parempi. Voit jojo siivilöidä mausteet pois ja kaataa sen öljy uuteen puhtaaseen pulloon tai käyttää sitä sellaisenaan. Säilyy viileässä ja pimeässä noin vuoden päivät.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...