24. kesäkuuta 2010

Kana wokatuilla vihanneksilla


Kanaa aasialaisittain nopeasti pöytään. Aasialaiseen tyyliin maustettua kanaa lisukkeena pikaisesti wokattuja vihanneksia.

Nopea ruoanlaitto ei tarvitse tarkoitta eineksien käyttöä, joskus itsekin laiskana turvaudun valmiiksi suikaloituihin pakastevihanneksiin mutta lopputulos ei ole sama kuin jos käyttää tuoreita vihanneksia. Pakaste vihannekset valitettavasti eivät vain ole yhtä hyviä, ainakaan minun valmistamina, kuin tuoreet samalla tavalla valmistetut vihannekset, joten jokainen valitkoon itse kumpia käyttää ja missä oikaisee. 

Tuoreitten vihanneksien käyttö tietysti vaatii että pitää varata hieman aikaan vihannesten kuorimiseen ja suikaloimiseen mutta itse ruoan valmistus kestää saman ajan, ruokaa saa alta aika yksikön. Öljy jota käytät paistamiseen voi olla joko tavallista ruokaöljyä, tai sitten seesaminsiemen öljyä antamaan hieman aasialaista tyyliä ruoalle. Tässä voit käyttää joko broilerin rintaa tai valmiita suikaleita. Reseptillä saat tuttuun tapaan ruokaa neljän hengen perheelle.

Kanaa wokkivihanneksilla

4 kanan rintaa
1 punasipuli
3 porkkanaa
1 parsakaali
200 g vihreitä papuja
pala palsternakkaa
pala kaalia
tuoretta korianteria
1-2 valkosipulinkynttä
hunajaa
soijakastiketta
tuoretta inkivääriä
merisuolaa
mustaa pippuria
öljyä paistamiseen

Kuori ja suikaloi vihannekset aika ohuiksi tikuiksi. Paista vihannekset öljyssä, mausta valkosipulilla, suolalla ja mustalla pippurilla. Suolaa ja pippuroi kana ja paista tai grillaa se. Ensin kovalla lämmöllä jotta lihan syyt menevät kiinni ja nesteet pysyvät sisällä, ja anna kypsyä miedolla lämmöllä. Sekoita kastike soijasta, chilistä, hunajasta, hienoksi suikaloidusta inkivääristä ja valkosipulista. Kokoa annos, vihannekset alimmaisena ja kananpalat sen päällä. Lusikoi kastiketta kanan päälle ja koristele korianterinlehdillä. Tarjoile kana ja vihannekset keitetyn riisin kera.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...