2. kesäkuuta 2010

Tomaatti-avokadosalaatti savukalan kanssa


Tomaattisalaatti avokadolla. Punaista mehevää tomaattia, vihreää kurkkua ja kermaista viehkeää avokadoa miedon salottisipulia kanssa viinietikkakastikkeessa. Hekkut perustuvat monesti vain hyvin yksinkertaisista asioista, huolella valikoiduista raaka-aineista josta tässä hyvä esimerkki.

Näin keväisin voi olla montakin juhlaa joihin on keksittävä syötävää. Kylmä savusiika tai lohi on oivallista kun sitä tarjoaa kylmän salaatin kera. Tässä tomaatti avokadosalaatti jonka voi tehdä etukäteen valmiiksi. Salaatti sopii hyvin lämpiminä kesäpäivinä kylmäsavulohen lisukkeeksi tai buffet pöytään ja lisäksi sivussa voi myös tarjota vihersalaattia. Salaatti sopii myös hyvin mausteisen kanan lisukkeeksi.

Tomaatti ja avokadosalaatti savukalalle
2 avokadoa
2 tomaattia
2 salottisipulia
mustaa pippuria
1 kurkku
Dijonvinaigrettea kastikkeeksi

Kuori ja leikkaa sipuli puoliksi, leikkaa ohuita siivuja sipulia. Valmista pienesä kulhossa vinaigrette ja käytä osana viinietikan osaa Dijonsinappia. Kaada salaattikastiketta tarjoilukulhon pohjalle johon lisäät sipulit hieman marinoitumaan siksi ajaksi kun muun salaatin tekeminen kestää. Kuori avokaadot ja leikkaat ne sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Avokaadolla on tapana mustua hapen yhteydessä joten se kannattaa lisät heti sipulin sekaan kulhoon. Pese tomaatit ja kurkku hyvin ja leikkaa paloiksi. Salaatin voi mielellään antaa maustua puolisen tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...