28. kesäkuuta 2010

Haalea kesäkurpitsa ja nektariinisalaatti


Grillattu lisukesalatti jossa kesäkurpitsaa, nektariinejasekä sipulia. Haalea herkullinen kesäsalaatti grillatun lihan tai kanan lisukkeeksi.

Tässä salaatissa grillatun kesäkurpitsan hieman karvas maku yhtyy makeisiin kypsiin nektariineihin balsamietikan kanssa. Mahtava makuyhdistelmä eikä se tarvitse sen enempää kuvailua. Tässä olen käyttänyt tummaa Balsamietikkaa mutta sekä rosee- että valkoinen Balsamietikkakin käyvät yhtä hyvin, tai vaikkapa vadelmaviinietikka olisi oivallista tähän.

Grillattu kesäkurpitsa ja nektariinisalaatti

2 kesäkurpitsaa
3 nektariinia
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamietikkaa
1 kerä tammenlehtisalaattia
merisuolaa
mustaa pippuria

Aloita tekemällä tarjoilukulhoon kastike viinietikasta ja öljystä, katso ohje Vinaigrette. Leikkaa yksi valkosipulinkynsi ohuiksi viipaleiksi ja sekoita ne kastikkeeseen, tee sama yhdelle punasipulille ja anna niiden maustaa kastiketta. Pese kesäkurpitsa hyvin ja viipaloi se pystysuunnassa. Isommat palat ovat helpompia grillata joten leikkaa vasta grillatut kesäkurpitsan palat pienemmiksi. Grillaa viipaleet kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saanet hienot grillaus-jäljet. Leikkaa ne ja se sekoita se suoraan lämpiminä kastikkeeseen. Pese kypsät nektariinit ja puolita ne. Poista kivi ja leikkaa hedelmät lohkoiksi ja lisää ne vasta salaatin sekaan kun se on jäähtynyt haaleaksi. Sekoita hyvin tammenlehti-salaatin kanssa ja tarjoile heti etteivät salaatin lehdet nuudu. Tämä on maukas lisuke grillatulle lihalle.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...