10. kesäkuuta 2010

Verenpunainen kana


Punajuurella maustettua verenpunaista kanaa. Pannulla paahdettua kanaa joka saa hiljalleen hautua kypksäksi verenpunaisessa punajuurikastikkeessa kokonaisten valkosipulinkynsien kanssa.

Tässä hurjan näköisessä mutta erittäin maukkaassa kanassa voit käyttää joko kokonaista broileria jonka itse paloittelet sopivan suuriksi paloiksi tai ostaa valmiita koipipaloja, jotka ovat paljon maukkaampia kuin broilerin filee jota usein aivan suotta suositaan. Nyt kesällä saa kohta tuoreita, uusia sipuleita, punajuuria ja porkkanoita joita kannattaa hyödyntää Jollei sinulla ole kotona punaviiniä, tumma Balsamietikka ajaa hätätapauksessa saman asian liemessä.

Verenpunainen kastike saa makua tähtianiksesta jota rakuuna niin hienosti korostaa. Kana ruskistetaan ensin jonka jälkeen se saa hautua loppuun punajuurien ja mausteiden kanssa muodostaen herkullisen punaviinikastikkeen.

Verenpunainen kana

kanaa
2-3 punajuurta
1 punasipuli
6-8 valkosipulinkynttä
1 laakerinlehti
1 tähtianis
rakuunaa
1-2 dl punaviiniä
suolaa
mustaa pippuria
oliiviöljyä paistamiseen

Mausta kana suolalla ja pippurilla ja paista kanan palat oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi joko paistinpannulla tai wokissa. Kuori sipuli ja punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Ota kana sivuun ja ruskista pannulla sipuli ja punajuuri mausteitten kanssa, paitsi rakuunan jonka lisäät viimeiseksi. Lisää vasta loppuvaiheessa valkosipuli ettei se pala ja sen maku kitkeröidy. Pane kana takaisin pannulle ja kaada päälle hieman viiniä ja tilkka vettä. Anna porista pannulla miedolla lämmöllä kunnes kana on kypsä noin 15 minuuttia. Varo nesteen pois kiehumista ja lisää nestettä jos on tarve. Lientä pitää olla vain hieman pohjalla, mausta rakuunalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoile keitetyn riisin ja raikkaan vihreän salaatin kera.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...