20. kesäkuuta 2010

Pinaattiomeletti aamiaiseksi


Pinaattimunakas aamiaiseksi. Lämmin samettisen pehmeä omeletti jossa paahtunutta tuoretta pinaattia. Kermainen pinaattiomeletti, munakas aamiaiseksi tai välipalaksi.

Tämä on minun suosikki aamiainen, pinaattiomeletti, tai pinaattimunakas, joka on helppo ja nopea saada aikaiseksi talvellakin pakaste pinaatista. Nyt kesällä taas tuore pinaatti sellaisenaan paistin pannulle paahtumaan ja omeletiksi. 
Tuore pinaatti pannulla

Pinaatin käsittely

Pakastettu pinaatti kannattaa sulattaa jääkaapissa yön yli, mutta voi sen hätätapauksessa sulattaa suoraan pannulla miedolla lämmöllä voinokareessa tai öljytilkassa. Muista maustaa pipnaatti raastetulla muskottipähkinällä, se säestää pinaatin makua ja korostaa sen herkullisuutta.

Laske kaksi kanan munaa syöjää nähden plus yksi ylimääräinen "pannulle" ja ainekset löytyvät melkein aina jääkaapista. Tässä peruspinaatti omeletti laskettuna yhdelle, aamiainen jonka pitäisi kelvata myös karppaajille. Pinaatin puutteessa voit korvata sen lehtijuurikkalla, siis mangoldilla, nokkosella tai vuohenputkella. Valmitustapa on sama. Voit myös kokeilla tavallisen munakkaan reseptiä.

Munaseos pinaati sekaan pannulle

Pinaattiomeletti

pinaattia
2 kanan munaa
tilkka kermaa
suolaa
valkopippuria
raastettua muskotinpähkinää
oliiviöljyä

Pese tuore pinaatti kunnolla ja anna veden valua. Kun pinaatti on kuivahtanut, paista pinaatti oliiviöljyssä paistinpannulla. Jos käytät pakaste pinaattia, menetelmä on periaatteessa aivan sama, pinaatin sulatus vain kestää hieman kauemmin kuin pinaatin paistaminen pannulla.  Mauta pinaatti raastetulla muskotinpähkinällä. Vispaa kermaa ja munat, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munaseos pannulle pinaatin sekaan ja nostele pinaattia vähän jotta munaseosta tulee joka kohtaan. Paista omelettia miedolla lämmöllä kunnes se on hyytynyt, ja käännä omeletti ja paista toiseltakin puolelta kullan keltaiseksi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...