12. kesäkuuta 2010

Korianterimarinadi lihalle


Korianterimarinadi jossa tuoretta korianteria, valkoisipulinkynsiä, punaviiniä, tuoretta timjamia, ja laakerinlehtiä. Mahtava marinadi lihalle oli se sitten lampaan, naudan tai porsaanlihaa mutta tämä marinadi sopii myös kanalle.

Juuri nyt on grillaus sesongissa joten lihakauppiaalle vain ostoksille. Itse kaihdan valmiiksi sotkettuja ruokia, niistä kuin ei koskaan voi olla varma. En nyt mitenkään halvenna kauppiaitten omia marinadeja, kyseenalaistan vain ruoan massa-tuotannon. Miksi ostaa kaupasta valmiiksi marinoitua lihaa kun sen voi itse tehdä yhtä helposti ja paremmin kotona? Ainoa ero kun tekee itse on, että on harkittava mitä ruokaa laittaa hetki ennen kuin sen pöytään panee. Jos perjantaina käy ostoksilla on helppoa panna liha jääkaappiin yön yli maustumaan ja grillata se lauantaina.

Tätä marinadia voit käyttää naudan, porsaan tai kanalle. Ja kannatta käyttää tuoreita yrttejä, saahan niitä valmiina tuoreita talvellakin kaupasta mutta jotenkin, ainakin minusta, tuntuu paremmalta jos on ”itse kasvattanut” ruoassaan käyttämät yrtit. Niitä on helppo kasvattaa ruukuissa ikkunalaudalla, parvekkeella tai puutarhassa. Tässä marinadissa voit käyttää joko valko- tai punaviiniä. Lihan voi marinoida joko kokonaisena fileenä, annospaloina tai pieninä vartaan pujotettavina paloina.

Korianteri marinadi

tuoretta korianteria
tuoretta timjamia
1 laakerinlehti
1-2 valkosipulia
nkynttä
½ dl oliiviöljyä
1 dl punaviiniä
pippuria

Huuhtele korianteri ja timjami huolellisesti ja anna niiden kuivahtaa puhtaan keittiöpyyhkeen päällä. Silppua laakerinlehti pieniksi paloiksi kulhoon. Hienonna timjami ja korianteri, purista valkosipuli kulhoon. Kaada päälle hieman oliiviöljyä ja tilkka viiniä ja sekoita. Lisää liha sekaan ja hiero marinadia joka paikkaan. Marinoinnin voi tehdä joko kulhossa muovikelmun alla tai sitten muovipussissa. Marinoinnin aikana kannattaa kääntää lihaa pari kertaa. Anna maistua seuraavaan päivään jääkaapissa ja muista ottaa lihat ulos kylmästä jo puolisen tuntia ennen grillaamista. Mausta lihat mustalla pippurilla ja grillaa ne hiilloksella, ei tulella. Suolaa vasta kun olet grillannut lihat. Tarjoile hiilloksella paistettujen folioperunoiden ja rapean salaatin kanssa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...