6. kesäkuuta 2010

Punaherukat vispikermalla


Kermaisia punaherukoista jälkiruoaksi, punaherukoita vispikermassa. Punaisia viinimarjoja kuohkeassa vaniljalla maustettussa vispikermassa tai kevyempänä versiona maitorahkassa.

Tämä on maailman helpoin jälkiruoka, marjat vain pakkasesta sulamaan sokerin sekaan ja vispattua kermaa päälle. Samaan tapaa tehdä jälkiruokaa voi soveltaa muihinkin marjoihin puolukoista ja mustikoista alkaen ja näin kesäisin voi käyttää tuoreita marjoja pakastettujen sijaan. Tämä on nopea ja helppo tapa saada nopeasti jälkiruokaa tarjottavaksi yllätysvieraillekin. 

Voit tähän käyttää sekä tuoreita että pakastettuja marjoja. Pakastemajoja ei välttämättä tarvitse sulattaa ennen niiden käyttöä, vaan ne voi sulattaa sokerin kanssa ja lisätä kerma puolikis sulaneiden merjojen sekaan. Voit myös korvata vispikerman maitorahkalla niin saat jälkiruoasta kevyemmän version.

Maitorahkaa vai vispikermaa

Rahkaa ei tarvitse vispata enemmän kuin että vaniljasokeri sekoittuu ja että rahkasta tulee hieman kuohkeampaa ja ilmavampaa kuin se on rasiassa. Makeuta jälkiruoka oman makusi mukaan  ja lisää sokeri kunnes se on tarpeeksi makeaa, itse suosin enemmän kirpeää kuin makeaa joten sokeri määrä on siksi aika pieni. Toinen mahdollisuus on tietenkin käyttää steviaa makeuttamiseen.

Punaherukat vispikermalla

4 dl punaherukoita
3-4 rkl ruokosokeria
2 dl vispikermaa (tai maitorahkaa)
1-2 tl vaniljasokeria

Kaada punaherukat kulhoon ja lisää sopiva määrä sokeria riippuen siitä haluatko marjojen pysyvän kirpeinä vain haluatko tehdä niistä makeita. Marjat sulavat nopeasti huoneen lämmössä ja ne voivat olla vielä hieman kohmeita ne tarjoillessa. Jos käytät tuoreita marjoja mausta ne vain sokerilla niin makeiksi kuin itse haluat. Kaada kerma kulhoon ja lisää sekaan teelusikallinen vaniljasokeria ja vispaa kerma kovaksi. Annostele jälkiruoka annoslaseihin ja tarjoile se oitis, muuten tämä jälkiruoka kärsii ja muuttuu punaiseksi mössöksi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...