22. kesäkuuta 2010

Crudités ja chiliaïoli


Kauden vihanneksia dippikastikkeella. Porkkanoita, retiisejä, kukkakaalia, paprikaa, kurkkua, selleriä tulisen chilillä maustetun valkosipulimajoneesin kera.

Crudités

Raa’at kasvikset ovat terveellisiä ja tässä ne tarjoillaan dippikastikkeen kanssa. Tätä alkuruokaa kutsutaan ranskaksi Crudités.Yleensä Ranskassa raa'at vihannekset tarjoillaan vinaigrettekastikeella joka myös sopii vegaaneille mutta tässä on siille hyvä vaihtoehto, chiliaïoli, siis valkosipulimajoneesi, joka on valmistettu kotitekoisesta majoneesista ja maustettu tulisella punaisella chilillä sekä kypsytetyllä suolaisella japanilaisella soijakastikkeella.

Chiliaïoli

2 dl majoneesia
1-2 tl  chilitahnaa
1-2 valkosipulinkynttä
1-2 rkl soijakastiketta

Tee majoneesi. Kuori ja silppua valkosipuli ja sekoita se majoneesin sekaan. Käytä joko tuoretta chiliä tai chilitahnaa makusi mukaan. Lisää hieman soijakastiketta, ei liikaa, jottei kastikkeesta tule liian suolaista tai löysää. Tarjoile raakojen vihannesten kanssa. Anna kastikkeen maustua pari tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua. Kastikkeeseen kastamiseen sopivat muuan muassa porkkana, kukkakaali, varsiselleri, kurkku, kesäkurpitsa, herkkusieni, paprika, parsakaali, retiisi kunhan vihannekset vain ovat hyvin pestyjä ja leikattuja sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...