9. kesäkuuta 2010

Gojimarja

Gojiarjatee. Teetä punaisesta himalajalla kasvavasta gojimarjasta valmistettuna. Superfoodia tällä kertaa lämpimän gojimarjateen muodossa.

Sain tutustua aivan uuteen marjaan, Gojimarja jota olen ennenkin nähnyt mutten sen enempää siihen vielä perehtynyt tai kummemmin sitä maistanut. Goji lasketaan yhdeksi superruoaksi, superfoodiksi jolla suuret terveysvaikutukset.

Gojimarja

Goji on oranssin punainen, soikea rusinamainen marja, ja maultaan se muistuttaa hieman karpalon ja kirsikan sekoitusta jossa hivenen karvasmantelia seassa. Goji on alun perin kotoisin Himalajan korkeilta rinteiltä, ja sitä on Kiinassa käytetty jo 2000 vuotta terveysvaikutteensa takia ja sitä kasvatetaan nykyään ympäri maailmaa. Gojimarjaa on Englannissa kasvatettu pensasaitoina jo 300 vuotta, joten siellä ”Duke of Argyll’s Tea Tree” lasketaan nykyään kotimaiseksi kasvilajiksi.

Täällä Suomessa olen tähän asti tavannut Gojia vain kuivatettuna, mutten sinänsä ole sitä edes etsinytkään. Täällä Tampereella Gojia saa ainakin Koivistolta kauppahallissa. Marjoja voi syödä kuivattuna sellaisenaan ja yleisin suositus on ”kourallinen päivässä” vaikkapa pähkinöiden kanssa välipalana tai teenä juotuna. Itse sekoittaisin niitä kotitekoiseen mysliin, puuron sekaan, liotuksen jälkeen smoothieen tai miksei muffinseihin rusinoiden sijaan tai lisätä niitä joulun hedelmäkakkuun

Kuivattuja gojimarjoja

Gojitee

kiehuvaa vettä
1-2 tl gojimarjoja
1 pussi vihreätä teetä
(hunajaa maun mukaan)

Keitä vesi ja lisää gojimarjat ja anna hautua 5-10 minuuttia teepussin kanssa. Poista pussi mutta jätä teehen käytetyt marjat. Ne kannattaa syödä lusikalla teen seasta jotta saa kaiken hyödyn niistä irti. Teen maku on aika mieto ja teevedessä liotettuna marjat muistuttavat koostumukseltaan isoja mustikoita. Ja mahdollisesti hieman hunajaa oman maun mukaan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...