14. kesäkuuta 2010

Raparperisiirappi


Raparperisiirappiia juomiin ja jälkiruokiin. Heleän punaista raparperilla maustettua siirappia, makusiirappia raparperista lettujen kera tai cocktaileihin. Osa kaunista ja herkullista kesää pulloon säilöttynä talven varalle.

Makusiirappi raparperista

Erimakuiset siirapit ovat helppo tapa maustaa sekä ruokia että juomia ja lisätä niihin hieman juhlavuutta, varsinkin kun maustesiirappi on kotitekoista. Kauneimman punaisen siirapin saa vain nyt alkukesästä kun raparperi heleän punaisen väristä. Raparperisiirappia voi käyttää maustamaan kotitekoista jäätelöä tai juomia kuten esimerkiksi jääteetä tai makeuttamaan ja antamaan makua letuille. Voit myös valmistaa kauniin punaista raparperimehua.

Raparperisiirappi

5 dl raparperinpaloja
vettä
5 dl ruokosokeria

Pese raparperi hyvin ja paloittele se kattilaan. Lisää niukasti vettä mutta kuitenkin niin paljon ettei raparperi kiehu pohjaan. Jos kattilassa näkyy pohjaan kiehumisen vaaraa, lisää sekaan hiukan vettä.  Keitä kunnes raparperinvarret ovat pehmeitä ja rikkoontuvat helposti. Siivilöi mehu ja joko kaada takaisin samaan puhtaaseen ja tiskattuun kattilaan tai toiseen puhtaaseen kattilaan. Mitä vähemmän vettä siirappiin on käytetty sitä parempi, jos vettä on paljon, kannattaa mehua keittää hiukan kokoon miedolla lämmöllä. Lisää sokeria lämpimään mehuun ja kuori pinnalta vaahto kunnes liemi on läpinäkyvää ja siitä tulee siirappimaista. Anna siirapin jäähtyä ennen kuin kaadat sen puhtaaseen kauniiseen pulloon.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...