25. toukokuuta 2012

Kevään parsasalaattiGrillattua vihreää parsaa, saunapalvikinkkua ja salaattia kermaisessa vanhan ajan salaattikastikkeessa.

Tämä salaatti sopii hyvin kun on jäänyt parsaa tähteeksi, sekä keitetty että grillattu sopii tähän, sanoisin melkein että grillattu on vieläkin parempaa. Jollei sinulla ole grillattua parsaa kannatta sinun ehdottomasti käyttää savustettua kinkkua, joka antaa salaatille hieman savunmakua.
Salaatinkastike on perinteinen vanhan ajan salaattikastike jossa on etikkaa, kovaksikeitetyn munan keltuaista sekä kermaa. Salaattikastike kestää hivenen paremmin lämpöä kuin majoneesikastike, mutta ei kermakastikettakaan voi pitää esillä ulkona jääkaapin viileää pitkiä aikoja.

Salaattina tähän käy mikä vain salaattilajike, mutta suosittelisin parsan kanssa Rucolaa ja vesikrassia erityisesti, kummassakin on hieman sinappia, Rucolahan on sinappikaali toiselta nimeltään, joten se korostaa kivasti kastikkeen sisältämää sinappia. Jollei sinulla ole tähteeksi jäänyttä jo kypsennettyä parsaa jota uusiokäyttää voit keittää sen salaattiin varta vasten seuraamalla reseptiäni parsaa sitruunavoilla.

Keväinen parsasalaatti on oivallinen kylmä alkuruoka tai lounas, alkuruokana se riittää noin kuudelle ja lounaaksi neljälle hengelle rapean patongin kera tarjoiltuna. Salaatti sinällään sopii myös karppaajille, jollei käytä liikaa sokeria kastikkeeseen, eikä myöskään syö niitä hiilareita leivän muodossa salaatin sivussa. Tällä reseptillä saat lounasta kahdelle tai alkuruokaa neljälle.

Kevään parsasalaatti
1 nippu vihreää parsaa
150 g kinkkua
salaattia
10 cm kurkkua
2 tomaattia
10 cm purjoa
kourallinen tuoreita basilikanlehtiä

Aloita valmistamalla Vanhan ajan salaattikastike ohjeen mukaan. Huuhtele basilika ja anna sen kuivahtaa puhtaan keittiöpyyhkeen päällä. Halkaise purjo ja huuhtele sen sisusta pitelemällä sen valkoista juuripäätä ylemmällä jotta lika valuu purjosta ulos ja alas viemäriin. Anna purjon kuivahtaa lävikössä. Huuhtele tomaatti ja salaatti ja anna niiden kuivahtaa lävikössä. Kuori kurkku ja halkaise se pituussuuntaan. Kaiverra lusikalla pois sen siemenet ja leikkaa kurkku viipaleiksi. Leikkaa tomaatit kuuteen osaan ja puolita jokainen tomaattilohko. Leikkaa savukinkku sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja revi salaatinlehdet pienemmiksi paloiksi. Paloittele parsa suuhun sopiviksi paloiksi, osa nuput sivuun viimeistelyä varten. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa kastikkeen kanssa ja annostele annoskulhoihin tai lautasille. Lisää parsanuput päällimmäiseksi ja viimeistele salaatti basilika lehdillä. Tarjoile rapean patongin kera joko lounaaksi kahdelle tai alkuruoaksi neljälle.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...