Vanhan ajan kermainen salaattikastike. Mamman perinteinen kermainen sinapilla maustettu salaattikastike, aitoja makuja lapsuudesta.
Tätä kastiketta mamma teki usein kesäisin maalla, ja minulta kesti vuosikymmeniä keksiä miten ihmeessä hän sen teki. Löysin alkuperäisen reseptin ”Tyttöjen Keittokirjasta” sivulta 165, jonka Otava julkaisi vuonna 1953. Kastike on sama mitä meillä myös kotona käytetään joulun ruokiin kuuluvaan ”sillikaveriin”. Tässä salaatissa käytin tällä kertaa punaisen paprikan ja tomaatin palasia antamaan hieman lisäväriä ja lisäsin hieman suolaa ja valkopippuria vaikkei niitä alkuperäisessä reseptissä ollutkaan. Tässä voit hyvin uusiokäyttää tähteeksi jääneitä kovaksi keitettyjä kananmunia.
Tätä kastiketta mamma teki usein kesäisin maalla, ja minulta kesti vuosikymmeniä keksiä miten ihmeessä hän sen teki. Löysin alkuperäisen reseptin ”Tyttöjen Keittokirjasta” sivulta 165, jonka Otava julkaisi vuonna 1953. Kastike on sama mitä meillä myös kotona käytetään joulun ruokiin kuuluvaan ”sillikaveriin”. Tässä salaatissa käytin tällä kertaa punaisen paprikan ja tomaatin palasia antamaan hieman lisäväriä ja lisäsin hieman suolaa ja valkopippuria vaikkei niitä alkuperäisessä reseptissä ollutkaan. Tässä voit hyvin uusiokäyttää tähteeksi jääneitä kovaksi keitettyjä kananmunia.
Kermainen salaattikastike
1 rkl sokeria
1 tl sinappijauhetta
2 rkl etikkaa
1 dl kermaa
merisuolaa
valkopippuria