22. syyskuuta 2010

Nanny Sue´s Chocolatecake


Mahtavan herkullinen suklaakakku makealla sokerikreemitäytteellä. Tummista tummin suklaakakku jossa syntisen makea valkoinen täyte. Yhtä ei voisi syödä ilman toista, täydellinen yhdistelmä, ihanan syntisen herkullinen suklaakakku, Kakku "to die for".

Ensimmäisen kerran kun vierailin Britanniassa 1981, tapasin tuttavien suvun kautta aidon Englantilaisen Ladyn, Suen. Ymmärsin vasta jälkeenpäin kuka ja mitä hän oikeasti oli, mutta jo ennen sitä hän teki sekä minuun että suuren vaikutuksen. 

Tumma suklaakakku

Vieraillessani hänen kotonaan minulle tarjottiin aivan mahtavaa suklaakakkua. Kitkerää tummaa suklaata jota melkein sairaan makea sisusta tasapainottaa. Minulla ei ole aavistustakaan mistä hän oli saanut alkuperäisen reseptinsä, vai oliko se oikeasti hänen oma. Valitettavasti Sue kuoli pian tapaamisemme jälkeen, joten en koskaan saanut mahdollisuutta tarkentaa reseptin alkuperää. Sain kuitenkin kakun reseptin ja se oli suvussa salaisuus melkein 25 vuotta. Leivoin kakkua vain harvoin ja ainoastaan juhlatilaisuuksiin pyynnöstä. Nykyään kakun resepti ei enää perheessämme ole mikään salaisuus, koska jokainen perhepiirissä siitä kiinnostunut on saanut reseptin lahjaksi ja joten voin nyt hyvin paljastaa sen netissäkin. 

Olen vuosien mittaan kokeillut eri tapoja tehdä tätä kakkua, miten kakun parhaiten tekisi ja missä järjestyksessä ainekset pitäisi lisätä. Olen etsinyt sitä oikeaa tapaa tehdä kakkua ja tullut siihen tulokseen että sitä ei ole. Ainekset vain kulhoon, sekoitus ja se on siinä. Vain ja ainoastaan kerran kakku on epäonnistunut, ja sekin oli pilaantuneen kanan munan vika. Ei voisi olla sen helpompaa. Pidän suolaisen ja makean yhdistelmästä ja käytän itse vähäsuolaista voita kakun täytteeseen mutta voit hyvin itse käyttää suolatonta voita jos niin haluat. 

Kakku säilyy hyvin pakkasessa valmiina täytettynä jopa kuukausia ja sitä ei ole pakko säilyttää jääkaapissa koska se säilyy myös huoneenlämmössä kesähelteelläkin pari kolme päivää ennen kuin se on syöty loppuun.

Nanny Sue´s Chocolate cake

1 1/4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl tummaa siirappia
2 kananmunaa
1 ½ dl maitoa
1 ½ dl maissiöljyä
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa

voikreemitäyte

225 g voita
500 g tomusokeria
1-2 rkl maitoa

viimeistelyyn:
tomusokeria

Sekoita kaikki kakun ainekset kulhossa vispilällä. Anna kakkutaikinan levätä 5 minuuttia kulhossa. Voitele kakkuvuoka jossa irrotettava reuna voilla tai öljyllä. Vuoraa myös kakkuvuoka voipaperilla jonka olet voidellut, pyöreä pohja ja reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista kakku uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia, vähän riippuen uunista. Koita kakun kypsyys pistämällä siihen tikku, jos tikku on kuiva eikä siihen ole jäänyt yhtään taikinaa kun poistat sen kakusta, kakku on kypsä. Jos kakku alkaa näyttää hyvin tumalta pinnalta, peitä se palalla voipaperia lopuksi paistoajaksi. Anna kakun jäähtyä vähän aikaa ennen kuin poistat vuoan ja voipaperipalat. Ne kannattaa kuitenkin poistaa ennen kuin kakku on kokonaan jäähtynyt. Sekoita kulhossa sähkövispilällä voi, tomusokeri ja maito täytteeseen. Leikkaa kakkuun kaksi kerrosta, levitä täyte alimman kerroksen päälle ja pane kansi päälle. Koristele tomuttamalla siivilän läpi tomusokeria kakun päälle.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...