Tulinen kanakeitto flunssaiselle. Punaisella chilillä ryyditettyä kermaista kanakeittoa jossa porkkanaa, naurista ja mukulafenkolia kookoskermassa. Sopivaa laktoositonta ruokaa flunssaiselle toipilaalle.
Amerikkalaisissa elokuvissa tarjotaan usein kanakeittoa sairaille ihmisille. On todettu että kanassa on jotain joka edistää parantumista ja chili panee varsinkin talvisissa flunssataudeissa veren kiertämään nopeammin. Valkosipulissa taas on antiseptinen vaikutus kuten inkiväärissäkin, joten kannatta kokeilla tätä keittoa kun on sairaana. Keittoa voi hyvin valmistaa isomman satsin ja lämmittää osan siitä uudestaan kun on nälkä, mutta on mainittava että tämä keitto ei mainittavasti parane sen uudelleen lämmittämisestä toisin kuten esimerkiksi Bortskeitto. Tässä keitossa voit käyttää joko kokonaista broilerin rintaa jonka itse leikkaat sopivan kokoisiksi suupaloiksi tai valmiiksi suikaloitua broilerin lihaa.
Chilistä tulee keittoon ihana tulisuus jonka kerma ihanasti pyöristää mieluiseksi. Tässä reseptissä on käytetty fenkolia, mutta tuore lehti sellerikin sopii tähän hyvin. Broilerin voit joko paistaa ennen veden lisäämistä tai keittää kypsäksi keitinliemessä ja soijakastiketta käytettäessä keittoon ei tarvitse lisätä suolaa. Jollet löydä nauriita, voit korvata ne lanttulla vaikka keiton mausta ei tule aivan yhtä makea kuin nauriista. Tällä reseptillä saat lämmintä kanakeittoa neljälle.
Amerikkalaisissa elokuvissa tarjotaan usein kanakeittoa sairaille ihmisille. On todettu että kanassa on jotain joka edistää parantumista ja chili panee varsinkin talvisissa flunssataudeissa veren kiertämään nopeammin. Valkosipulissa taas on antiseptinen vaikutus kuten inkiväärissäkin, joten kannatta kokeilla tätä keittoa kun on sairaana. Keittoa voi hyvin valmistaa isomman satsin ja lämmittää osan siitä uudestaan kun on nälkä, mutta on mainittava että tämä keitto ei mainittavasti parane sen uudelleen lämmittämisestä toisin kuten esimerkiksi Bortskeitto. Tässä keitossa voit käyttää joko kokonaista broilerin rintaa jonka itse leikkaat sopivan kokoisiksi suupaloiksi tai valmiiksi suikaloitua broilerin lihaa.
Chilistä tulee keittoon ihana tulisuus jonka kerma ihanasti pyöristää mieluiseksi. Tässä reseptissä on käytetty fenkolia, mutta tuore lehti sellerikin sopii tähän hyvin. Broilerin voit joko paistaa ennen veden lisäämistä tai keittää kypsäksi keitinliemessä ja soijakastiketta käytettäessä keittoon ei tarvitse lisätä suolaa. Jollet löydä nauriita, voit korvata ne lanttulla vaikka keiton mausta ei tule aivan yhtä makea kuin nauriista. Tällä reseptillä saat lämmintä kanakeittoa neljälle.
Tulinen kanakeitto
300 g broileria
oliiviöljyä
1 sipuli
1-2 tl soijakastiketta
1 tl chiliä
1 valkosipulinkynsi
2 cm tuoretta inkivääriä
1 iso fenkoli
2 porkkanaa
3 keskikokoista naurista
1 dl kookoskermaa
tuoretta korianteria
rypsiöljyä