Tomaattinen jauhelihakastike pastalle. Ruskistettua jauhelihaa valkosipulilla ja basilikalla ja oreganolla maustetussa tomaattikastikkeessa. Perinteinen seuralainen keitetylle spagetille tai muulle pastalle raastetun Parmesanin kera.
Jauheliha tomaattikastikkeessa on varmaan maailman tavallisin spagetti kastike, se on jopa nykyään Suomalaista perusruokaa, ja se ei vaadi pitkää aikaa saada pöytään noudattaen sekä ”kahden padan periaatetta” ja veden keitintä jos on kiire. Normaalisti käytän Bolognesen tekemiseen pataa ja meillä kotona Bolognesekastike saa joskus hautua kokoon yli tunnin verran, vaikka se italialaisten mielestä olisi pyhäinhäväistys. Olen ymmärtänyt että tomaattikastikkeen on Italialaisten mielestä oltava tuoreen punaista.
Minä taas itse pidän siitä enemmän tumman punaisena, kokoon kiehuneena ja sakeana ja varmin tapa saada Bolognesea ruoaksi meillä kotona on ehdottaa kummisetätrilogian katsomista. Tuoreet yrtit tuovat tähän kastikkeeseen oman säväyksensä mutta kuivattuinakin ne soveltuvat tähän hyvin ja pienen pieni lisäys chiliä parantaa verenkiertoa. Joskus säilötyt tomaatit voivat olla hieman happamia, jolloin kastikkeeseen voisi lisätä ripauksen sokeria sen happamuutta pehmentämään, mutta tässä kastikkeesta on viiniä joten sen pitääkin olla hieman hapanta. Jos haluat valmistaa kastikkeen nopeasti, tarvitset paistinpannun ja kaksi kattilaa, tai paistinpannun, kattilan spagetille ja padan kastikkeelle, näin tomaattikastike kiehuu kokoon sillä aikaa kun ruskistat jauhelihaa.
Munatonta ja vegaaneillekin sopivaa nauhapastaa valmistat itse helposti kotona seuraamalla ohjettani reseptissäni pasta fresca. Voit myös itse valmistaa "tavallisen" spagetin seuraamalla reseptiäni Nokkoscapellinia mutta olla käyttämättä siihen sitä nokkosta. Tällä reseptillä saat lämmintä arkiruokaa neljän hengen perheelle.
Jauheliha tomaattikastikkeessa on varmaan maailman tavallisin spagetti kastike, se on jopa nykyään Suomalaista perusruokaa, ja se ei vaadi pitkää aikaa saada pöytään noudattaen sekä ”kahden padan periaatetta” ja veden keitintä jos on kiire. Normaalisti käytän Bolognesen tekemiseen pataa ja meillä kotona Bolognesekastike saa joskus hautua kokoon yli tunnin verran, vaikka se italialaisten mielestä olisi pyhäinhäväistys. Olen ymmärtänyt että tomaattikastikkeen on Italialaisten mielestä oltava tuoreen punaista.
Minä taas itse pidän siitä enemmän tumman punaisena, kokoon kiehuneena ja sakeana ja varmin tapa saada Bolognesea ruoaksi meillä kotona on ehdottaa kummisetätrilogian katsomista. Tuoreet yrtit tuovat tähän kastikkeeseen oman säväyksensä mutta kuivattuinakin ne soveltuvat tähän hyvin ja pienen pieni lisäys chiliä parantaa verenkiertoa. Joskus säilötyt tomaatit voivat olla hieman happamia, jolloin kastikkeeseen voisi lisätä ripauksen sokeria sen happamuutta pehmentämään, mutta tässä kastikkeesta on viiniä joten sen pitääkin olla hieman hapanta. Jos haluat valmistaa kastikkeen nopeasti, tarvitset paistinpannun ja kaksi kattilaa, tai paistinpannun, kattilan spagetille ja padan kastikkeelle, näin tomaattikastike kiehuu kokoon sillä aikaa kun ruskistat jauhelihaa.
Munatonta ja vegaaneillekin sopivaa nauhapastaa valmistat itse helposti kotona seuraamalla ohjettani reseptissäni pasta fresca. Voit myös itse valmistaa "tavallisen" spagetin seuraamalla reseptiäni Nokkoscapellinia mutta olla käyttämättä siihen sitä nokkosta. Tällä reseptillä saat lämmintä arkiruokaa neljän hengen perheelle.
Bolognesekastike
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 prk tomaatti murskaa
2 tl tomaattipyrettä
1 valkosipulin kynsi
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
1 laakerinlehti
1 tl basilikaa
1 tl oreganoa
½ tl chiliä
mustaa pippuria
suolaa
tilkka punaviiniä
300 g spagettia
juustoraastetta