Suolainen sormisalaatti alkupalaksi. Salaatti jossa saksanpähkinöitä, vuohenjuustoa, rapeaksi paahdettua pekonia, tuoretta basilikaa ja raikkaan vihreitä salaatinlehtiä. Mikä ihana makunautinto napostella salaatti paljain sormin.
Olen hyvin mieltynyt syömään sormin, ja tämä salaatti alkoi halusta syödä sormin mutta ilman leipää. Jääkaapista sattui löytymään ihanaa ja juuri oikean kypsää vuohenmaidosta valmistettua Camembert- tyyppistä juustoa joten päätin paistaa sen seuraksi vähän pekonia.
Koska käytin salaatinkastikkeeseen vadelmaviinietikkaa, salaatin sekaan sopisi myös tuoreet vadelmat, pakastetuista vadelmista taas tulee liian pehmeitä niiden sulettua, joten ne eivät toimi tässä.
Olen hyvin mieltynyt syömään sormin, ja tämä salaatti alkoi halusta syödä sormin mutta ilman leipää. Jääkaapista sattui löytymään ihanaa ja juuri oikean kypsää vuohenmaidosta valmistettua Camembert- tyyppistä juustoa joten päätin paistaa sen seuraksi vähän pekonia.
Tähän voi myös fetan sijaan käyttää tuorechevreä jonka voit
helposti itse valmistaa kotona seuraamalla reseptiäni chevre
kutunmaitojuusto.
Saksanpähkinöitä
Paahdetut Saksanpähkinä olisivat myös olleet hyviä seassa, varsinkin kun salaatin kastikkeessa oli saksanpähkinä öljyä mutta niitä valitettavasti ei ollut kotona varastossa joten pärjäsin hyvin niitä ilman. Voit tietenkin syödä salaatin joko lounaaksi tai alkuruokana rapean patongin kanssa, itse vietin herkutteluhetken keskellä päivää välipalan merkeissä. Tällä reseptillä saat alkuruokaa neljölle hengelle, pienempinä annoksina siitä riittää isommallekin porukalle jos se on osa isompaa sormiruokakokanaisuutta esimerkiksi brunssilla tai kokkareilla.Sormisalaatti pekonilla ja chevrellä
200 g pekonia
150 g Camembert juustoa tai vuohenjuustoa
1 ruukku Romainesalaattia
1-2 dl tuoreita vadelmia
kourallinen paahdettuja Saksanpähkinöitä
½ nippua tuoretta basilikaa
musta pippuria
2 rkl Saksanpähkinäöljyä
1 rkl vadelmaviinietikkaa
Huuhtele salaatti hyvin ja anna sen kuivahtaa lävikössä. Paista pekoni rapeaksi paistinpannulla tipassa oliiviöljyä. Pane pekoni talouspaperille odottamaan jotta siitä imeytyy liiat rasvat. Sekoita kastike viinietikasta ja öljystä. Asettele kulhoon valmiita sormipaloja, jokaisen salaatinlehden päälle pekonia, pala juustoa, basilikaa, vadelmia ja saksanpähkinöitä. Rouhi päälle mustaa pippuria ja lusikoi kastiketta jokaisen sormipalan päälle. Nauti surutta sormin.