31. elokuuta 2010

Vadelmarahkaa jälkiruoaksi


Raikas vadelmarahka, herkullisen kermainen ja vaivaton vadelmainen marjarahka jälkiruoaksi.

Helppoa ja vaivatonta jälkiruokaa jonka nopeasti loihdit esiin vaikka vieraat olisivat yllättäneet ja tuhdin ruoan jälkeen on kivaa syödä jotain kevyttä jälkiruoaksi. Rahkasta saa eri marjoja käyttäen nopeasti yllätysvieraillekin jälkiruoan. Mutta jos pidät ruoanlaitosta pidemmän kaavan mukaan voit myös itse valmistaa sen maitorahkan. Tähän sopii myös pakastetut marjat kun tuoreita marjoja ei enää ole saatavilla ja jälkiruoka on erittäin nopea ja helppo valmistaa etukäteen. Tällä reseptillä saat nopoeasti valmistettua jälkiruoan neljälle.

Raikas vadelmarahka
3-4 dl vadelmia
1 tl vaniljasokeria
hunajaa

Sekoita vaniljasokeri, marjat ja rahka sauvasekoittimella. Mausta hunajalla jos rahkasta tulee liian kirpeää ja hapanta omaan makuusi. Jos teet rahkan pakaste marjoista se on valmista heti tarjoiltavaksi, tuoreista marjoista tehty vadelmarahka kannattaa taas panna hetkeksi jääkaappiin jäähtymään ennen tarjoilua. Annostele rahka valmiiksi annoskulhoihin. Koristele hillotulla appelsiininkuorella tai sitruunamelissan lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...