Paahdettua omenaa tähtianiksella ja basilikalla maustettuna. Karamellisoituja mausteisia omenalohkoja vispikerman kera, helppo ja nopea jälkiruoka.
Tässä reseptissä kannattaa käyttä hyvin kossaan pysyviä ja happamia omenoita. Omenat vaativat myös ripauksen suolaa jottei omenien makeudesta tule liian imelää. Laske noin ½- ¾ omenaa jokaista syöjään kohti jos teet enemmän kuin tämän reseptin neljä annosta. Kokonaiset mausteet ovat näyttäviä annoksessa mutta hankaloittavat syöntiä joten niistä kannattaa joka mainita syöjille erikseen tai sitten siivilöidä ne pois karamellikastikkeesta ennen tarjoilua.
Tässä reseptissä kannattaa käyttä hyvin kossaan pysyviä ja happamia omenoita. Omenat vaativat myös ripauksen suolaa jottei omenien makeudesta tule liian imelää.
Karamellisoidut omenalohkot tähtianiksella
4 omenaa
3 kokonaista maustepippuria
2 tähtianista
kanelitanko
2 rkl voita
ripaus suolaa
kookoshiutaleita