21. elokuuta 2010

Karamellisoidut omenalohkot


Paahdettua omenaa tähtianiksella ja basilikalla maustettuna. Karamellisoituja mausteisia omenalohkoja vispikerman kera, helppo ja nopea jälkiruoka.

Tässä reseptissä kannattaa käyttä hyvin kossaan pysyviä ja happamia omenoita. Omenat vaativat myös ripauksen suolaa jottei omenien makeudesta tule liian imelää. Laske noin ½- ¾ omenaa jokaista syöjään kohti jos teet enemmän kuin tämän reseptin neljä annosta. Kokonaiset mausteet ovat näyttäviä annoksessa mutta hankaloittavat syöntiä joten niistä kannattaa joka mainita syöjille erikseen tai sitten siivilöidä ne pois karamellikastikkeesta ennen tarjoilua.

Karamellisoidut omenalohkot tähtianiksella

4 omenaa
3 kokonaista maustepippuria
2 tähtianista
kanelitanko
2 rkl voita
ripaus suolaa
kookoshiutaleita

Ala paahtamalla kookoshiutaleita kuumalla pannulla koko ajan sekoittaen kunnes kookos on vaalean ruskeata. Pane paistinpannu kuumenemaan ja pane siihen nokare voita, pippuri, anis ja kanelitanko jonka murrat palasiksi. Anna mausteiden muhia miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Pese omenat hyvin, leikkaa ne neljään osaan ja poista niistä siemenkota. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi ja nosta pannun lämpöä hieman. Paista omenalohkot pannulla kunnes ne ovat saneet kauniin ruskean värin ja nestettä on haihtunut. Lisää siirappi ja jatka paistamista koko ajan sekoittaen kunnes kastike on hieman sakeampaa. Kaada omenat kastikkeineen annoskulhoihin ja yt joko siivilöi mausteet kastikkeesta tai tarjoilet ne osana ruokalajia. Tarjoile kuumat omenanlohkot vispatun kerman tai kylmän vaniljajäätelön kera ja koristele annos paahdetuilla kookoshiutaleilla tai kokeile Avokadojäätelön kera. Ja älä unohda mainita kokonaisista mausteista syöjille jollet siivilöinyt niitä pois kastikkeesta.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...