Vegaanit pinaattiletut. Laktoosittomat letut ilman kanamunaa joissa tuoretta pinaattia, tai pakastettua pinaattia.
Pinaattiletut ovat kiva välipala, joko lämpimänä ruokana tai kylmänä. Meillä Pinaattiletut ovat usein osana retkiruoasta, ne ovat helppoja paistaa etukäteen ja pakata mukaan retkelle. Tästä reseptistä riittää noin neljälle ruokailijalle ja koska ne eivät sisällä kananmunaa ne sopivat myös kananmunalle allergisille ja vegaaneille jos käyttää soija- tai kauramaitoa tavallisen lehmän maidon sijaan. Voit käyttää pakastepinaattia tai tuoretta jonka vain ryöppäät ja suikaloit hienosti ennen sen taikinaa lisäämistä. Tähän voi myöd käyttää nokkosta, ryöppää se samalla tavalla kuten tuore pinaatti. Tällä reseptillä saat tavalliseen tapaan pinaattilettuja neljälle hengelle.
Pinaattiletut ovat kiva välipala, joko lämpimänä ruokana tai kylmänä. Meillä Pinaattiletut ovat usein osana retkiruoasta, ne ovat helppoja paistaa etukäteen ja pakata mukaan retkelle. Tästä reseptistä riittää noin neljälle ruokailijalle ja koska ne eivät sisällä kananmunaa ne sopivat myös kananmunalle allergisille ja vegaaneille jos käyttää soija- tai kauramaitoa tavallisen lehmän maidon sijaan. Voit käyttää pakastepinaattia tai tuoretta jonka vain ryöppäät ja suikaloit hienosti ennen sen taikinaa lisäämistä. Tähän voi myöd käyttää nokkosta, ryöppää se samalla tavalla kuten tuore pinaatti. Tällä reseptillä saat tavalliseen tapaan pinaattilettuja neljälle hengelle.
Vegaanit pinaattiletut
1 ¼ dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
¾ dl soijajauhoja
½ tl raastettua muskotinpähkinää
1 tl suolaa
5 dl maitoa
200 g pieneksi pilkottua pinaattia
Kaada mausteet kulhoon, lisää maito ja sekoita lettutaikina tasaiseksi. Lisää pinaatti (jos käytät pakastetta sulata se ensin) ja sekoita se taikinan sekaan. Paista pannulla parisen minuuttia kunnes letut alkavat saada väriä reunoilta, käännä ne ja jatka paistamista parisen minuuttia lisää. Tarjoile lämpiminä puolukkahillon ja porkkanaraasteen kanssa.