17. elokuuta 2010

Pinaattiletut


Vegaanit pinaattiletut. Laktoosittomat letut ilman kanamunaa joissa tuoretta pinaattia, tai pakastettua pinaattia.

Pinaattiletut ovat kiva välipala, joko lämpimänä ruokana tai kylmänä. Meillä Pinaattiletut ovat usein osana retkiruoasta, ne ovat helppoja paistaa etukäteen ja pakata mukaan retkelle. Tästä reseptistä riittää noin neljälle ruokailijalle ja koska ne eivät sisällä kananmunaa ne sopivat myös kananmunalle allergisille ja vegaaneille jos käyttää soija- tai kauramaitoa tavallisen lehmän maidon sijaan. Voit käyttää pakastepinaattia tai tuoretta jonka vain ryöppäät ja suikaloit hienosti ennen sen taikinaa lisäämistä. Tähän voi myöd käyttää nokkosta, ryöppää se samalla tavalla kuten tuore pinaatti. Tällä reseptillä saat tavalliseen tapaan pinaattilettuja neljälle hengelle.

Vegaanit pinaattiletut

1 ¼ dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
¾ dl soijajauhoja
½ tl raastettua muskotinpähkinää
1 tl suolaa
5 dl maitoa
200 g pieneksi pilkottua pinaattia

Kaada mausteet kulhoon, lisää maito ja sekoita lettutaikina tasaiseksi. Lisää pinaatti (jos käytät pakastetta sulata se ensin) ja sekoita se taikinan sekaan. Paista pannulla parisen minuuttia kunnes letut alkavat saada väriä reunoilta, käännä ne ja jatka paistamista parisen minuuttia lisää. Tarjoile lämpiminä puolukkahillon ja porkkanaraasteen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Vanhan kommentointia, mutta tässä tekstissä on kyllä sattunut virhe, vegaani ei nimittäin syö maitotuotteita. http://www.vegaaniliitto.fi/ukk.html

    VastaaPoista
  2. Hei ja kiitos kommentistasi ja anteeksi että on kestänyt näinkin kauan ennenkuin olen päässyt vastaamaan siihen! jos luet koko tekstin huomaat varmaan että suosittelen soija- tai kauramaitoa vegaaneihin lettuihin.:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...