Alkuruoaksi avokado ja serranokinkkusalaatti. Sipuli, pehmeä avokado ja mehukkaat, kypsät tomaatit sopivat hyvin yhteen ja lisäämällä tähän vielä mausteista Rucolaa ja ilmakuivattua espanjalaista Serranokinkkua saa aikaan mahtavan salaatin.
Serrano kinkku on Espanjalaista ilmakuivattua kinkkua, ja maailmalla kiistellään onko Italialainen ilmakuivattu Parman kinkku vai Espanjalainen Serrano kinkku parempaa. No tämä on tietysti makuasia, ja minä, ainakin tässä tapauksessa, kallistun Espanjalaisen kinkun puoleen. Se on mielestäni jotenkin vähemmän hapanta ja sen maussa tulee paremmin esiin pähkinäinen maku josta pidän. Tosiasiahan on että kummassakin maassa possut syövät tammenterhoja ja tuloksen pitäisi olla sama, tai ainakin samankaltainen mutta kun ei vain ole. Tällä reseptillä saat neljälle sopivan kokoisen salaatin alkuruoaksi.
Salaatti avokadolla ja Serranolla
100 g Serranokinkkua
1 avokado
2 tomaattia
1 sipuli
1 nippu Rucolaa
Vadelmavinaigrette
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl vadelma viinietikkaa
merisuolaa
mustaa pippuria